Запіканка «Картопля-капуста»

Як смачно зробити Запіканка «Картопля-капуста» простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

400-500 г картоплі
250 г віджатою квашеної капусти
1 цибулина 100 г
50 г моркви
25 г кореня селери (за бажанням)
1 яблуко 100 г (за бажанням)
50-100 г будь-яких м’ясоковбасних залишків
2 маленьких яйця
50 мл молока
50-60 г сиру

Запіканка «Картопля-капуста» покроковий рецепт

1. Картоплю відварити в мундирі. У сковороді розігріти рослинне масло або смалець, додати дрібно нарізану кубиками цибулю, натерту на великій тертці морква, селера, яблуко, всипати 1 ч. л. цукру і підсмажити до рум’яного цвета.
2. До засмажки додати капусту, перемішати і тушкувати, підливаючи по необхідності гарячу воду, до готовності. Додати нарізаний кубиками наповнювач (використовувала варену ковбасу). Довести капусту до смаку (сіль, цукор, часник, перець). Форму для запікання змастити рослинною маслом.
3. Картоплю очистити. Половину картоплі натерти у форму на крупній тертці, посолити, поперчити. Викласти на картоплю, капусту. Зверху натерти залишився картоплю. Яйця збити з молоком, сіллю, перцем, полити заготовку.

4. Зверху посипати тертим сиром. Запікати в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 °С (конвекція 160 °С) до рум’яного кольору. Смачно до неподобства!!! 😋😋😋 Вчорашня відварна картопля і залишки тушкованої капусти особливо вітаються! 👍