Готуємо дуже смачні Гарбузове булочки на дріжджах пюре гарбуза рецепт. Настав час останнього сезонного рецепту з гарбузом. Але в цьому рецепті гарбузове пюре легко можна замінити на яблучне, грушеве, або навіть бананове).
Інгредієнти
На 10 булочок середнього розміру.
– борошно пшеничне высш. сорт 500 гр.,
– яйце куряче 2 шт.,
– масло вершкове 50 гр.,
– цукор 80 гр.,
– дріжджі 5 гр.,
– молоко 160 мл
– пюре з гарбуза 160 гр.,
– сіль щіпка,
– кориця 1 ч. ложка.
Гарбузове булочки на дріжджах пюре гарбуза покроковий рецепт
1. Дріжджі розводимо в теплому молоці з двома ложками цукру із загальної кількості. Залишаємо на 10 хв. Вершкове масло прогріваємо разом з гарбузовим пюре поки суміш не стане однорідною. Вводимо цукор, сіль і корицю, вимішуємо поки суміш не охолоне, додаємо яйця кімнатної температуры.
2. Вливаємо молочну суміш. Всипаємо борошно і замішуємо м’яке тісто. Накриваємо плівкою і залишаємо підніматися на 1,5-2 години. Формуємо булочки, для рельєфу, я робила надрізи ножом.
3. Змащуємо вершковим олією і залишаємо ще на 30 хв підніматися. Випікаємо при 180 °С 20 хв. Для золотистого кольору можна змастити яйцом.