Як смачно зробити Гарбузовий хліб з гарбузовим насінням плетінка простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.
Інгредієнти
150гр – гарбузового пюре
110гр – молока
35гр – цукру
12гр – пресованих дріжджів
300гр – борошна пшеничного в/з
30гр – борошна пшеничного ц/з
5гр – солі
35гр – вершкового масла
Для змазування:
Жовток + 1 ст. л. молока
Гарбузове насіння
Гарбузовий хліб з гарбузовим насінням плетінка покроковий рецепт
1. В чаші міксера об’єднуємо молоко, дріжджі і цукор, додаємо гарбузове пюре, два види борошна, сіль. Замішуємо тісто близько 6-7 хвилин; Додаємо вершкове масло, нарізане шматочками (вершкове маслпро бажано за 15 хвилин дістати з холодильника, воно буде ще холодним, але вже пластичним). Замішуємо до чистих стінок чаші миксера.
2. Завершуємо заміс на столі технікою відбивання близько 2-3 хвилин; перекладаємо Тісто в контейнер і залишаємо при 24С на расстойку на 1,5 години; Ділимо тісто на 6 рівних частин (можна на 3 частини, тоді вийде одна велика плетінка), кожну частину підкочуємо, округляємо, прикриваємо і даємо 15 хвилин відлежатися;
3. Далі з кожної частини формуем щільний джгут. Плетемо дві косички і вкладаємо їх у форми на расстойку на 1 годину при 24С; Змащуємо жовтком з молоком, прикрашаємо гарбузовим насінням; Випікаємо в заздалегідь розігрітій до 180С духовці близько 25-30 хвилин (якщо у вас одна плетінка, то випікати доведеться трохи довше).
Відео рецепт 👇