Гарбузовий кекс з шоколадом

Як смачно зробити Гарбузовий кекс з шоколадом в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

250 г гарбузового пюре
3 яйця
250 г цукру
180 г рослинного масла
340 г борошна
1/4 ч. л. солі
1 ч. л. розпушувача
1/2 ч. л. меленої кориці
100 г шоколаду

Гарбузовий кекс з шоколадом покроковий рецепт

1. Гарбузове пюре можна приготувати двома способами: Нарізати на товсті шматки, запекти при 180 градусах у фользі, потім подрібнити блендером. Нарізати кубиками, відварити, злити воду і подрібнити. У другому варіанті пюре виходить більш вологим і, на мій погляд, його потрібно додатково уварити, щоб прибрати зайву влагу.
2. Тому я більше люблю пюре з печеного гарбуза. З’єднуємо в чаші цукор з усіма вологими інгредієнтами. Вимішуємо до однорідного стану. Додаємо просіяне з сіллю, корицею, содою і розпушувачем борошно, замішуємо тісто. Додаємо нарізаний шоколад. Перемішуємо. Форму змащуємо маслом і посипаємо панірувальними сухарями.
3. Якщо у вашої форми гарне покриття, сухарі можна пропустити. Кладемо тісто в форму – вона повинна бути заповнена на 3/4 об’єму, не більше. Ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо до готовності, близько 45 минут.
4. На готовність перевіряємо зубочисткою – з готового тіста вона повинна виходити сухою. Готовий кекс виймаємо з форми і повністю охолодити. Якщо ви хочете, щоб вкраплення шоколаду застигли – поставте кекс в холодильник, коли він вже трохи остынет.