Мандаринова панна котта

Легкий, освіжаючий і нескладний десерт, який прикрасить будь-який святковий стіл🥰. КБЖУ на 100 г ~ 112/3/4/17. Як зробити Мандаринову панна котту рецепт простий.

Інгредієнти

(на 2 порції – 2 склянки по 300 мл):

Для мандаринового шару:
✅ 5 г желатину
✅ 25 мл води
✅ 5 мандарин (~ 450 р)
✅ 40 г цукру або сахзам за смаком

Для вершкового шару:
✅ 5 г желатину
✅ 25 мл води
✅ 250 мл вершків (у мене 10%) або молока
✅ 40 г цукру або сахзам за смаком

Мандаринова панна котта покроковий рецепт

1. Мандариновий шар: Желатин заливаємо водою і залишаємо набухати на 10 хвилин. Очищені мандарини пробиваємо в блендері і проціджуємо сік через сито. Додаємо цукор і ю, помішуючи, доводимо до кипіння. Вимикаємо вогонь, додаємо набряклий желатин і перемішуємо до його растворения.

2. Охолоджуємо до кімнатної температури і розливаємо по склянках/формами (для краси – я поставила склянки під нахил). Прибираємо в холодильник на пару годин. ⠀ Вершковий шар: Желатин заливаємо водою і залишаємо набухати на 10 хвилин. До вершків додаємо цукор і, помішуючи, доводимо до кипения.

3. Вимикаємо вогонь, додаємо набряклий желатин і перемішуємо до його розчинення. Охолоджуємо до кімнатної температури і заливаємо частину склянки/форми. Прибираємо в холодильник на пару годин. Перед подачею я прикрасила мандарини, ківі та м’ятою! Приємного аппетита.

Відео рецепт 👇