Голубці з капустою, фаршем, рисом, цибулею, морквою і томатним соусом покроковий рецепт
1. З капусти акуратно вирізаємо качан. Кладемо качан цілком у велику каструлю з киплячою водою і потихеньку знімаємо верхні листочки.
Зрізаємо у кожного з листочків стовщену частину біля основи або відбиваємо її кухонним молотком, щоб зручніше було згортати голубці. Коротше не знаю як дохідливо пояснити, гляньте в інеті 😉 Цибулю нарізаємо на кубики.
2. Моркву натираємо на крупній тертці. Промиваємо рис і варимо до напівготовності, приблизно 5-6 хвилин після закипання води. Потім обов’язково зливаємо воду, щоб рис не продовжив готуватися поки ми граємося з іншими інгредієнтами.
Обсмажуємо цибулю і моркву до готовності на рослинній олії. У велику чашку складаємо фарш, тушонку (рідини виливаємо), рис, обсмажені овочі, приправляємо сіллю і перцем і все ретельно перемешиваем.
3. На край капустяного листка кладемо начинку і загортаємо лист конвертиком. Беремо велику каструлю, на дно розкладаємо копчені реберця, додаємо перець запашний і лаврушку, досить щільно складаємо голубці.
Змішуємо томатний соус з томатною пастою, вливаємо в каструлю, додаємо води, щоб закрилися голубці, сіль і варимо годину на середньому вогні під крышкой.
4. Далі змішуємо сметану з борошном, додаємо приблизно 200 мл бульйону з голубців, все перемішуємо і повертаємо назад в каструлю, накриваємо кришкою і варимо ще хвилин 15, щоб все змішалося, пробуємо соус і за необхідності досолює. Подаємо голубці зі сметаною і зеленью.
5. Виходить дуже смачно і такого кількість інгредієнтів вистачить, щоб нагодувати юрбу. І самий кайф, коли закінчуються голубці, ти згадуєш, що на дні ще реберця лежать, які крім того, що дають приголомшливий смак соусу, розварюються і теж залітають на ура, це такий останній бонус за труди 😎 Приємного апетиту 😋