Голубці з капустою, фаршем, рисом, цибулею, морквою і томатним соусом

Як смачно зробити Голубці з капустою, фаршем, рисом, цибулею, морквою і томатним соусом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

2. Фарш домашній (50% яловичина, 50% свинина) 800гр
3. Велика капуста 2кг
4. Тушонка свинина 1 банку 300гр
5. Копчені свинячі ребра 600-700гр
6. Рис 1/2 склянки 🍚
7. Цибуля 1шт 🧅
8. Морквина 1шт 🥕
9. Лаврушка 2шт 🍃
10. Запашний перець 4шт
11. Томатний соус 200-250мл 🍅
12. Томатна паста 2ч.л. з гіркою 🍅
13. Сметана 20% 2 ст. л. з гіркою + для подачі
14. Борошно 1ст.л.
15. Зелень 🌿
16. Сіль, перець, рослинна олія

Голубці з капустою, фаршем, рисом, цибулею, морквою і томатним соусом покроковий рецепт

1. З капусти акуратно вирізаємо качан. Кладемо качан цілком у велику каструлю з киплячою водою і потихеньку знімаємо верхні листочки.

Зрізаємо у кожного з листочків стовщену частину біля основи або відбиваємо її кухонним молотком, щоб зручніше було згортати голубці. Коротше не знаю як дохідливо пояснити, гляньте в інеті 😉 Цибулю нарізаємо на кубики.

2. Моркву натираємо на крупній тертці. Промиваємо рис і варимо до напівготовності, приблизно 5-6 хвилин після закипання води. Потім обов’язково зливаємо воду, щоб рис не продовжив готуватися поки ми граємося з іншими інгредієнтами.

Обсмажуємо цибулю і моркву до готовності на рослинній олії. У велику чашку складаємо фарш, тушонку (рідини виливаємо), рис, обсмажені овочі, приправляємо сіллю і перцем і все ретельно перемешиваем.

3. На край капустяного листка кладемо начинку і загортаємо лист конвертиком. Беремо велику каструлю, на дно розкладаємо копчені реберця, додаємо перець запашний і лаврушку, досить щільно складаємо голубці.

Змішуємо томатний соус з томатною пастою, вливаємо в каструлю, додаємо води, щоб закрилися голубці, сіль і варимо годину на середньому вогні під крышкой.

4. Далі змішуємо сметану з борошном, додаємо приблизно 200 мл бульйону з голубців, все перемішуємо і повертаємо назад в каструлю, накриваємо кришкою і варимо ще хвилин 15, щоб все змішалося, пробуємо соус і за необхідності досолює. Подаємо голубці зі сметаною і зеленью.

5. Виходить дуже смачно і такого кількість інгредієнтів вистачить, щоб нагодувати юрбу. І самий кайф, коли закінчуються голубці, ти згадуєш, що на дні ще реберця лежать, які крім того, що дають приголомшливий смак соусу, розварюються і теж залітають на ура, це такий останній бонус за труди 😎 Приємного апетиту 😋