Як зробити горіхове печиво кренделі різдвяні рецепт простий в духовці. Ви питали… Нагадую вам #рецепт нашого улюбленого різдвяного печива – ГОРІХОВЕ ПЕЧИВО “КРЕНДЕЛІ” 🥠🥠🥠
Інгредієнти
вершкове масло — 200 г
цукор — 130 г
борошно пшенична — 270 р
подрібнений мигдаль — 50 г
подрібнений фундук — 50 г
яєчний жовток — 3 шт.
кукурудзяний крохмаль — 2 ст. л.
цедра лимона — 2 ст. л.
розпушувач — 1/4 ч. л.
ванільна цукрова пудра — близько 50 г
Горіхове печиво кренделі різдвяні покроковий рецепт
1. Подрібнені до стану борошна горіхи злегка обсмажити на сковороді до появи легкого горіхового аромату. Остудити. Для приготування тіста для печива краще всього скористатися блендером, щоб тісто не встигло нагрітися від тепла рук. Отже, скласти в чашу блендера пшеничне борошно, горіхову борошно, кукурудзяний крохмаль, розпушувач, цукор, цедру лимона, холодне вершкове масло (шматочками), яєчні желтки.
2. Замісити тісто в чаші блендера, спочатку воно придбає консистенцію пухкої вологою крихти. Викласти тісто на стіл і швидко зібрати його руками в кулю, дати тісту форму коржі. Загорнути тісто в плівку і прибрати в холодильник мінімум на 1 годину (можна і довше). Від охолодженого тіста відокремлювати шматочки однакового розміру, приблизно по 12 г…
3. І формувати кренделі… 🥠🥠🥠бажано Робити все дуже швидко, поки тісто ще холодне і досить пластичне. Викласти сформовані таким чином кренделі рядами на деко, застелений пекарської бумагой.
4. Випікати в розігрітій до 175 гр духовці 20 хвилин, до готовності і легкого золотистого відтінку. Готове печиво спочатку дуже крихке, будьте акуратні при знятті його з підноса! Дати печінкою злегка охолонути, буквально 2-3 хвилини, а потім його акуратно обваляти з усіх сторін в цукровій пудре.