Шоколадний торт Прага з абрикосовим джемом і згущеним молоком

Як зробити Шоколадний торт Прага домашній з абрикосовим джемом і згущеним молоком простий рецепт.

Інгредієнти

БІСКВІТ:
◾ Жовток — 3 шт
◾ Білок — 3 шт
◾ Цукор — 75 г
◾ Борошно — 58 г + розр.3—4г
◾ Какао — 12 р
◾ Вершкове масло -20 р

КРЕМ:
◾Жовток — 30 г
◾Вода — 40 р
◾Згущене молоко — 170 р
◾Вершкове масло 82,5% — 280 р
◾Какао — 15 – 25 р.
◾Ванільний цукор — 15 г

Просочення:
◾Цукор – 30 р
◾Вода – 70 г

ДЛЯ ПОКРИТТЯ:
◾Абрикосовий джем – 100 г
◾Шоколад – 60 г
◾Масло вершкове – 30 г

Шоколадний торт Прага з абрикосовим джемом і згущеним молоком покроковий рецепт

1. БІСКВІТ:
Борошно, какао, розпушувач просеить. Змішати.
2. Білки збити до м’яких піків. Ввести половину цукру. Продолжть збивати до твердих піків.
3. Жовтки збити з цукром до побіління.
4. Об’єднати акуратно лопаткою білки з жовтками.
5. Додати суху суміш. Вимісити бісквітне тісто лопаткою.
6. В кінці влити тонкою цівкою розтопленої вершкове масло. Акуратно перемішати.
7. Вилити тісто у форму 16 див. Випікати 25-30 хв при 200*. Орієнтуйтеся завжди на свою духовку! Час випікання може змінюватись. Випікаємо до сухої шпажки.

p.s. Температурні режими підбираються індивідуально під вашу духовку.

8. Готовий бісквіт перекласти в пакет і прибрати в холодильник на 2 години. Зрізати шапочку. Розрізати на 3 коржі.
9. Шапочку бісквіта розмолоти в блендері до стану крошки.

2. КРЕМ:
1. Жовток, ванільний цукор, згущене молоко, воду об’єднати в сотейнику. Уварити до загустіння на водяній бані або на повільному вогні, постійно помішуючи. Зняти з вогню і остудити в холодильнику, накривши плівкою «в контакт».
2. Масло кімнатної температури збити до кремоподібного стану.
3. Частинами додати заварную суміш до маслу. Збити.
4. В кінці додати какао. Все збити до об’єднання.
p.s. какао додайте за смаком. Якщо додати алкалізованний, то смак стане більш насыщенным.
3. Просочення:
1. Воду з цукром довести до кипіння і варити до розчинення цукру. Остудить.
4. ДЛЯ ПОКРИТТЯ:
1. Розтопити шоколад і масло на водяній бані або в микроволновке.

5. ЗБІРКА:
1. Просочити заздалегідь всі коржі.
2. БІСКВІТ-КРЕМ-БІСКВІТ-КРЕМ-БІСКВІТ.
3. Обмазати повністю весь торт абрикосовим джемом. Прибрати в холодильник.
4. Добре охолоджений торт покрити глазур’ю, боки обсипати крошкой.