Шоколадний рулет з ягодами і кремом з маскарпоне

Як приготувати простий і дуже смачний Шоколадний рулет з ягодами і кремом з маскарпоне рецепт.

Інгредієнти

дивіться нижче

Шоколадний рулет з ягодами і кремом з маскарпоне покроковий рецепт

1. Включаємо духовку розігріваємо до 180 градусів. Готується спочатку бісквіт. 3 великих яйця збиваємо міксером зі 100 грамами цукру до пишної світлої маси (хвилини 3-4). В окрему ємність просіваємо 90 грам борошна і 30 грам какао, додаємо чайну ложку розпушувача і дрібку соли.
2. Потім акуратно з’єднуємо яєчну і борошняну суміш, добре вимішуємо знизу вгору лопаткою до однорідності. Пергамент кладемо на деко, змащуємо маслом, виливаємо на нього тісто і рівномірно розподіляємо по поверхні. Печемо 7-10 хвилин, дивимося по потужності своєї духовки, він повинен лише злегка подрумяниться.

3. Поки готується тісто-зваримо швидкий шоколадний сироп для просочення. Столова ложка какао, дві столові ложки цукру, 100 мл води закип’ятити і трохи випарити. Поки він остигає, готуємо крем. Розділіть яйце на білок і жовток. Жовток розітріть дочиста з цукром за смаком, у мене це близько 30 грамм.
4. І перемішайте віночком з 200 грамами маскарпоне. Білок збийте міксером протягом двох-трьох хвилин до щільності. Потім з’єднати обидві маси, додайте 30 грам какао і 20 мл жирних вершків і перемішайте до однорідної консистенції. Крем можна злегка охолодити в холодильнику, якщо він жидковат.

5. Розкачайте бісквіт по рушникові, викладіть на нього рівномірно дві третини крему і щедро посипте улюбленими ягодами. Потім скрутіть рулет, просочіть сиропом і приберіть в холодильник на півгодини охолодитися. Потім дістаньте його, зверху викладіть залишки крему і прикрасьте перед подачею сезонними ягодами.