Гранола домашня з вівсяних пластівців в духовці простий рецепт.
Інгредієнти
2,5 чашки вівсяних пластівців (тривалого приготування)
1 чашка крупно рубленого мигдалю
0,5 чашки гарбузового насіння
0,5 год л кориці
1/4 год л солі – якщо арахісове масло несолоне
0,5 чашка сиропу топінамбура або кленового
2/3 чашки арахісової пасти
3 ст л розтопленого кокосового масла
1 год л ванільного екстракту
⠀
ДОДАТКОВО (за бажанням)
1 склянка сухофруктів – абрикос, родзинки, журавлина
Гранола домашня з вівсяних пластівців в духовці покроковий рецепт
1. Розігрійте духовку до 160°C. ⠀ велике деко Застеліть пергаментним папером. Злегка змастіть папір кокосовим маслом. ⠀ У великій мисці змішайте вівсяні пластівці, подрібнений мигдаль, гарбузове насіння, корицю і сіль. Добре перемішайте 🥄 ⠀
2. Додайте сироп, арахісову пасту, тепле розтоплене кокосове масло і ваніль. Знову добре перемішайте, поки всі інгредієнти добре не змішаються, а вівсянка не покриється арахісової пастою. ⠀ ⠀
3. Викладіть в один шар на велике деко, використовуйте два дека, якщо ваш занадто малий для цієї порції. ⠀ Випікайте протягом 15 хвилин, (один раз перемішавши в середині приготування). ⠀
4. Дістаньте з духовки і охолодіть протягом 30 хвилин на деку, не торкаючись до граноле, щоб вона утворила хрусткі вівсяні пластівці. ⠀ Подавайте на сніданок з рослинним молоком 🥣
Відео рецепт 👇