Спельтовая каша з овочами з помідорами і кабачками

Як приготувати Спельтове кашу з овочами з помідорами і кабачками рецепт простий. Ми тут готуємо прості швидкі рецепти з «вау-ефектом». Тому що використовуємо незвичайні поєднання звичних продуктів. Сьогодні у нас сніданок. Я дуже люблю на сніданок каші, салати, так звані, і боулы. Коли основа, це каша, крупа, доповнюється овочами, грибами, сиром, різноманітними компонентами.
Я знаю безліч таких комбінацій, тому що практично кожен день снідаю так, і буду ділитися найбільш вдалими з вами. А сьогодні у нас буде цільнозернові спельта, як основа нашого каші-салату. Я завжди вибираю цільнозернові каші. У них більше, в цільному зерні, більше користі. Мені подобається його текстура, я люблю жувати їжу. І ось спельта мені дуже підходить. Це дика пшениця, якщо ви не знаєте.

Інгредієнти

Стебло молодого часнику
Кабачок – 1 шт
Оливкова олія
Сіль
Лимонний сік
Спельта – 200 г сухої крупи
Помідор – 1 великий
Петрушка
М’ята
Базилік
Лимонна цедра

Спельтовая каша з овочами з помідорами і кабачками покроковий рецепт

1. Спельта вариться десь хвилин 25-20, тому я її готую завжди заздалегідь. Вранці стільки часу немає, тому я її варю ввечері, ставлю в судочки в холодильник, і вранці у мене готова каша, готова основа для салату. Ось і сьогодні сталося саме так. Ми її пересипаємо в наш салатник. Я її заправила оливковою олією, щоб вона не так злипалися, і вона — ось бачите — вийшла досить розсипчастою.

Ми додамо в нашу спельту трохи овочів. Почнемо з молодих кабачків. Для того, щоб їх посмажити, потрібно розігріти сковороду. Поки вона розігрівається, давайте їх поріжемо дрібними кубиками. Одного буде достатньо на нашу порцію. Почекаємо ще трохи. Додамо до кабачків… Кабачки дуже дружать з часником.

Давайте до них додамо трохи зеленого. Прям ось цю бадилля. Посмажимо її разом з кабачками, буде супер. Ще я хочу додати сюди помідор, але перед цим очистити його від шкірки. Так він ніжніші і краще поєднується з іншими продуктами. Для цього ми його просто заливаємо окропом на одну-дві хвилини. Солимо кабачки. Помідор ми заливаємо тут же холодною водою, він нам не потрібен теплий в салате.

2. Шкірка знімається дуже легко. Ви, до речі, можете так не морочитися, цей каші-салат буде нітрохи не гірше, якщо томат буде з шкіркою. Але я чомусь більше люблю без Основи-крупи та інших інгредієнтів має бути приблизно порівну. Така ось нехитра формула каші-салату. Ну і ще обов’язкова його складова — це більше кількість зелені. Зелень туди класно заходить, її дуже смачно їсти разом з кашею.

Тому, якщо ви не дуже любите зелень, і поки не розумієте як її ввести в раціон — це супер-спосіб взагалі. Ми візьмемо петрушку. Візьмемо м’яту (її теж рідко використовують, а це абсолютно даремно, м’ята — супер). Наші кабачки готові, тому ми приєднуємо їх до помідорів. І зелень. Значить, у нас тут м’ята, петрушка і базилік. Це, до речі, класна комбінація. Використовуйте її! Як бачите, її дуже багато, але вона тут взагалі не буде лишней.

3. Ми її можемо спочатку нарізати досить великою, а потім, ось такими рухами, подрібнити її. Але не використовуйте блендер. І не рубайте надто дрібно, бо треба щось жувати. Ось ця текстура і жувальний процес, особливо ранком, на сніданок — вони дуже важливі. Тепер нам залишилося заправити салат. Для заправки я хочу використовувати оливкову олію, лимонний сік і лимонну цедру. Це теж такий секрет: лимонна цедра з зеленню поєднується просто приголомшливо.

Стираємо тільки жовту частину. І лимонний сік. Ще трохи солі. І перешкодимо. Можемо подавати. І ще одне важливе: потрібно заправити яким-небудь ароматним маслом. Оливкова, горіхове, навіть соняшникова (якщо воно не рафінована, а першого віджиму, холодного) сюди дуже класно підійде. У нас — оливкова. Спасибі вам, що слідкуйте за рецептами на нашому каналі! А якщо ще не стежите — не забувайте підписатися і поставити колокольчик.