Гравлакс з лосося з буряком простий рецепт. Гравлакс — пряна рибка🐟 з нордичним характером і шубою з буряка🙃 Легка в приготуванні і смачним чином увійшла в резонанс з житніми млинцями, рецепт яких можна знайти в сусідньому пості👈.
Інгредієнти
З розрахунку на 300 г філе
— 2 ч. л. чорного перця
— 2 ч. л. насіння кумина/зіри
— 2 ч. л. фенхелю
— 200 г крупної солі
— 50 р цукру
— натерта цедра ½ лимона і апельсина
— 2 середні буряків, натерті на дрібній тертці
Гравлакс з лосося з буряком покроковий рецепт
1. Поставте сковороду на середній вогонь, всипте спеції і потримайте 3-4 хвилини, таким чином спеції стануть ще пахучіше, дайте охолонути і подрібніть в ступці або кавомолці. Перекладіть в миску і змішайте з рештою ингредиентами.
2. Застеліть робочу поверхню харчовою плівкою, викладіть половину суміші для рибки, покладіть філе і покрийте залишилася сумішшю. Загорніть в плівку, покладіть на тарілку і приберіть в холодильник на 2-3 дня.
3. Якщо ваша рибка така ж худа, як у мене, то більше 2-х днів не рекомендую тримати в холодильнику. Розгорніть плівку, очистіть рибу від шуби, просушіть паперовими рушниками і тонко нарежьте.
Відео рецепт 👇