Запечений суші торт з червоною рибою

Як зробити смачний запечений суші торт з червоною рибою рецепт простий 🍣 Як на мене, цей запечений суші-торт 100% прикрасить будь-який новорічний стіл і не тільки.

Інгредієнти

КБЖУ на 100 грам
~195/11,2/7,7/20,2

Вага торта 1100 кг
КБЖУ всього торта
~2143/123,4/84,4/222,5

Інгредієнти:
• 300 р. рису в сухому вигляді (~700 р. вареного)
• 300 р. слабосоленого лосося
• 150 р. вершкового сиру (ісп. Philadelphia light)
• яйце (велике СО)
• 70 р. (ісп. Gauda 48%)
• білий і чорний кунжут

Заправка для рису:
• 3 ст. л. рисового оцту (ісп. без цукру)
• 1 ст. л. эритритола/меду
• 1/3 ч. л солі

Запечений суші торт з червоною рибою покроковий рецепт

1. Для початку потрібно зварити рис. Готувала рис в мультиварці додавши до нього 600 мл води. ⠀ Інгредієнти для заправки рису змішати в окремій ємності і додати до готового рису, перемішати і залишити остигати. ⠀ Знадобитися форма для формування форми суші-торта, підійде контейнер, миска або щось інше. ⠀ Для формування торта використовувала пластиковий контейнер розміром 14х21х6 див. ⠀

2. Рибу нарізати на рівні шматочки і підігнати під форму для торта, так щоб риба рівномірно заповнила весь периметр без пустот, а також вчинити і з твердим сиром. ⠀ Краще купувати сир який вже нарізаний на слайсы, так буде зручніше, але натерти сир також буде хорошим варіантом. ⠀ Вершковий сир і яйце, змішати в окремій ємності, до однорідності і додати до остившему рісу, перемішати. Готовий рис розділити на 2 частини. ⠀
3. З заправкою у мене вийшло 870 р. рису, розділивши на 2 – ~ 435 р. ⠀ всередину контейнера викласти в харчову плівку, щоб легше було вилучити з нього готовий торт. На низ контейнера викласти половину рису рівномірно розподілити і добре утрамбувати, посипати кунжутом, викласти лосось, накрити другою половиною рису, також добре утрамбувати, щоб суші-торт добре тримав форму.

4. Деко змастити кокосовим маслом, на нього перевернути контейнер і вилучити з нього суші-торт, прибрати харчову плівку. Далі поставити в попередньо розігріту духовку до 180 градусів на 15 хвилин, потім викласти твердий сир, посипати кунжутом і ще залишити в духовці на 3 хвилини вибравши режим гриль з обдувом! Готового торта дати охолонути до кімнатної температуры.