Домашня бастурма з карбонату свинини

Як смачно зробити Домашню бастурму з карбонату свинини простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Доброго дня, мої дорогі друзі!!! Готували з чоловіком БАСТУРМУ, з свинячого карбонату і сьогодні хочу поділитися з вами нашим рецептом її приготування. Готували в 3 етапи, розтягувати не стала, вирішила показати сьогодні і так, почнемо.

Інгредієнти

нижче

Домашня бастурма з карбонату свинини покроковий рецепт

1. Для початку беремо свинячий карбонат, у нас було 3,9 кг, миємо, видаляємо зайвий жир. Натираємо спочатку м’ясо – нитритной сіллю, вона йде саме для приготування м’ясних делікатесів. Потім нам знадобитися контейнер з гратами з дамочками (у нас решітка з орк скла) на решітку застеляємо пергаментом (робимо кілька дірочок, на нього висипаємо 1 кг крупної солі, це своєрідна подушка, викладаємо свинячий карбонат і зверху знову засипаємо ще 1 кг соли.

2. Закриваємо і ставимо в холодильник на 3 дні. Далі дістаємо м’ясо, поливаємо і замочуємо на 3-4 години, що б пішла зайва сіль, потім дістаємо і обсушуємо. Тепер готуємо обсипання з спецій : червоний перець мелений, гострий і солодкий, чорний перець, пожитник, часник, часниковий перець і плаченая паприка. Всі спеції, перемішуємо, видавлюємо часник, додаємо 4 ст ложки борошна і 400 мл води – все добре перемешали.
3. І цією масою акуратно обкладаємо м’ясо з усіх боків. Потім викладаємо його на відріз марлі – згортаємо і обмотуємо шпагатом. Тепер наша БАСТУРМА, буде готуватися протягом 2,5-3 тижнів у підв’язаним вигляді в прохолодному місці. Ми підвісили у погребі, температура не вище + 5 градусов.

4. Залишилося чекати і не померти від аромату і слиновиділення 😅😇 Пройшло 3 тижні і ось результат, СМАЧНА ДОМАШНЯ БАСТУРМА – готова 👌🏼👌🏼це бомба, шедевр, шкідлива всім рекомендую приготувати, все просто, але дуже смачно 👌🏼

Відео рецепт 👇