Соус сациві класичний з курки і горіхів по грузинськи

Як смачно зробити Соус сациві класичний з курки і горіхів по грузинськи простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Це те блюдо, друзі, без якого не обходиться наш новорічний стіл 🔥🔥🔥 Обов’язково приготуйте, це треба спробувати 💯

Інгредієнти

Курка або індик (жирна) 1 шт
Волоський горіх 2 ст
Цибуля 1 -2 шт
Яйце 1 шт (нам треба тільки жовток)
Мука 2 ст. л
Часник 4-5 зубчики
Карі
Паприка
Сіль
Чорний мелений перець (все по пол ч. л)
Хмелі сунули 1, 5 ч. л

Соус сациві класичний з курки і горіхів по грузинськи покроковий рецепт

1. Готуємо два дні. У перший день зваримо добре курку, виймаємо з бульйону а бульйон відправляємо в холодне місце, щоб на ньому утворився жир.👆 На другий день вже починаємо готовить.

2. Спочатку нарізаємо дрібно цибулю і обсмажуємо на те жирі, який утворився на бульйоні (якщо у вас мало жиру, можете додати 100 г вершкове масло). Додаємо борошно, злегка обсмажуємо все разом десь хвилини 4-5.

3. Потім пропускаємо через м’ясорубку волоський горіх, додаємо жовток, перемішуємо, додаємо 1-2 ополоника бульйону і всі разом наливаємо на лук.

4. гарненько Перемішаємо, додаємо поступово стільки бульйону, щоб у нас консистенція була як у каши.

5. Потім додаємо приправи і подрібнений часник. У готовий соус додаємо заздалегідь відокремлене від кісток м’ясо, варимо 5 хвилин і все. Смачні страва готова!

Відео рецепт 👇