Гречаний батон на пулише

Якщо хліб на столі, то й стіл – престол! А хліба ні шматка, то й стіл – дошка! (Російське прислів’я) Гречаний батон на пулише простий рецепт в духовці.

Інгредієнти

Опара-пулиш:
100гр – води
100гр – борошна пш/з
1г – пресованих дріжджів

Тісто:
Вся опара
275гр – води
5гр – пресованих дріжджів
350гр – борошна пшеничного в/з
80гр – муки гречаної
9g – солі

Гречаний батон на пулише покроковий рецепт

1. Опара-пулиш:
Дріжджі розчиняємо у воді, додаємо борошно, перемішуємо. Залишаємо на 12 годин при 24С.
2. Тісто:
Опару з’єднуємо з водою і двома видами борошна. Замішуємо насадкою гак на середній швидкості близько 5 хвилин. Додаємо сіль і замішуємо ще близько 2-3 хвилин; Перекладаємо тісто в контейнер, змащене рослинним маслом, і залишаємо на бродіння при 24С на 1 годину 40 хвилин. Через 40 хвилин робимо складання;
3. Выброженное тісто вивалюємо на робочу поверхню, злегка припыленную борошном, ділимо на 3 рівні частини, округляємо і даємо 10-15 хвилин відпочити. Формуем довгасті заготовки, переносимо їх на пергамент швом вниз, прикриваємо і залишаємо на расстойку на 50 хвилин; Робимо надрізи і випікаємо на камені при 230С перші 12 хвилин з парою, потім без пари 12 хвилин при 200С.