Грецький пиріг зі шпинатом Спанакопіта

Грецький пиріг зі шпинатом Спанакопіта простий рецепт в духовці.

Інгредієнти

Пачка тіста філо, (я купую у вкуссвиле)
Шпинат 0,8-1 кг ( у мене заморожена міраторг, не беріть різаний, він як пюре)
Сир фета 200г
Сир адигейський 200г
Сир твердий 50 г
Яйце 1 шт
Часник 3 зубчики
Вершки за бажанням 50 мл
Кунжутне насіння
Яйце плюс молоко (50/50) для обмазки пирога)
Рослинне/оливкову олію.

Грецький пиріг зі шпинатом Спанакопіта покроковий рецепт

1. На сковороді обсмажити часник, додати шпинат, згасити , додати вершки, сіль, перець, приправи за смаком. Потім я переклала шпинат в миску, зламала і адигейський сир фета, твердий потерла на тертці, розбила яйце і добре перемішала. Додала петрушку дрібно нарізану. Тісто дістати заздалегідь і дати добре розморозитися прям в пачці, не разворачивая.
2. Потім розгорнути, викласти один аркуш у форму і змастити оливковою олією, потім так 5 штук. У мене розмір форми трохи менше листа філо. Потім викладаємо начинку і зверху знову листя і промазуємо маслом. Листя заправила в боки і під дно.
3. Як-би запечатала весь пиріг. Змастила зверху сумішшю яйця і молока і посипала кунжутом. Перед випічкою потрібно гострим ножем розрізати верхнє тісто на квадратики. Нижню не прорізайте. Я випікала в духовці близько 25 хв на температурі 200 верх/низ. Пекла до красивого цвета.