Домашня хачапурі по-аджарськи

Як зробити домашню хачапурі по-аджарськи рецепт простий 😉 Тісто виходить дуже ніжне, головне вибрати гарне поєднання сирів)ю

Інгредієнти

На дві порції:
— пшеничне борошно — 300 г
— дріжджі сухі — 1 ч. л.
— сіль — 1 ч. л.
— цукор — 1 ст. л.
— тепла вода — 200 мл
— рослинно масло — 2 ст. л.

Для начинки:
— сир сулугуні — 150 г
— сир напівтвердий 100 г
— вершкове олію — 50 р
— яйце куряче — 1 шт.

Домашня хачапурі по-аджарськи покроковий рецепт

1. В глибокій мисці змішайте віночком борошно, сіль, цукор і дріжджі. Влийте частинами воду і замісіть тісто. Воно буде дуже м’яке, трохи липке. Якщо буде занадто липке, додайте трохи борошна. Обімніть, надайте форму кулі. Накрийте миску рушником і залиште на 15 хвилин. Дістаньте тісто, додайте по одній столовій ложці рослинного масла і вимішуйте протягом 10 минут.

2. Спочатку буде здаватися, що тісто не забирає масло, але після п’яти хвилин тісто має стати дуже ніжним і однорідним. Миску помити, змастити дно рослинним маслом, викласти тісто, накрити харчовою плівкою і рушником. Прибрати засмучуватися на 2 години в тепле місце. Тісто підніметься, розділити на дві части.

3. Одну частину руками розтягнути в коло. Викласти сир, защепити краї. Перевернути, зробити надріз і додати сир. Змастити яйцем краю. Випікати в розігрітій до 180С духовці 15-20 хвилин. За 5 хвилин до випікання розбити одне яйце в центр. 8. На готову хачапурі покласти шматочки вершкового масла. Відламувати шматочки тіста, вмочати в соковиту серединку!

Відео рецепт 👇