Грецький стифадо печеня з яловичини

Як смачно зробити Грецький стифадо печеня з яловичини простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Яловичина 1 кг
Часник 3 Зубчики
Цибулю пару головок або порей 1 шт.
Томати – 400 г (у власному соку)
Сіль за смаком
Перець
Петрушка
Вино 200 мл (сухе червоне)
Винний оцет 1 ст. л.
Перець запашний 10 горошин
Гвоздика 10 бутонів
Лист лавровий 2 шт
Орегано 1 ч. л.

Грецький стифадо печеня з яловичини покроковий рецепт

1. Спеції перетерти в ступці і змішати з вином і оцтом змішати. М’ясо нарізати на шматки. Замочити в маринаді години на 3-4. Нарізати цибулю і обсмажити на невеликій кількості олії минут.

2. Додати різані томати і рубаний часник. В жаровню або каструлю з товстим дном викласти м’ясо, додати цибулю з помідорами і часником. Додати воду, щоб вона покривала м’ясо і посолити за вкусу.

3. Накрити кришкою і при 170-180 відправити на 2-2,5 години нудитися в духовку. Готовність перевіряється ножем. Проткніть м’ясо, якщо досить м’яке – пора выключать.

4. Подавати з рисом. Прикрашати зеленню петрушки.

Відео рецепт 👇