Гриби мариновані лисички в томатному соусі на зиму в банках

Як смачно зробити Гриби мариновані лисички в томатному соусі на зиму в банках простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

1. Лисички. Бажано свіжі. Вимочити 1 -1,5 години у воді.
2. Ріпчасту цибулю. За смаком.
3. Томатна паста. Кращу що знайдете.
4. Літр води. Комусь вистачає і склянки.
5. Рослинне масло.
6. Сіль.
7. Мелений перець. Який любите.
8. Часник.
9. Оцет 9% 1-2 столові ложки. (Це для відра 10л лисичок!)
10. Лавровий лист. (Відео забув згадати. Він додається разом з сіллю, перцем, часником)

Гриби мариновані лисички в томатному соусі на зиму в банках покроковий рецепт

1. Доброго дня! Зараз ви побачите поетапний процес приготування ось такого шикарного, і смачної страви. Це мариновані лисички з цибулею, у томатному соусі. Бажаю приємного перегляду! Маринувати вирішили на дачі сьогодні. Тому що тут добре, красиво, свіже повітря, і перед тим як починати приготування, зрозуміло, потрібно гриби почистити і їх замочити, як власне ви бачите на экране.
2. Замочуємо в простій воді, несолоної, приблизно на годину. Потім, після того як пройде година, їх необхідно ще контрольно промити, від усякої в’ївся бруду. Тепер гриби нарізаємо шматочками в окремий тазик. Великими шматочками! Не боїмося!

3. Тому що вони ще будуть увариваться, стануть менше. Після того як ми нарізали лисички шматочками, ми ставимо каструлю з водою кип’ятиться, в якій власне будуть наші лисички вариться, і сковорідку розігріватися, в якій будемо смажити лук.
4. І нам знадобиться: безпосередньо наш цибулю, нарізану… я ріжу півкільцями, це для мене обов’язково! У кого інші переваги, може нарізати по іншому. Часник. Часнику багато ми часник любимо. Але у кого якісь інші рецепти, може використовувати поменше.

Лавровий лист, кілька листочків. Дві баночки у нас стоять, в правій рослинне масло, в лівій оцет 9% відсотковий. Перець чорний. Томатна паста, бажано гарна якась. І літр води, в якій пасту будемо разводить.

5. Зрозуміло ще потрібна буде сіль, і банки в які ви будете влаштовувати, власне, наша страва. На рахунок банок самі знаєте, прокип’ятити, хто як робить, промити, кип’ятити, загалом про це я розповідати не буду. І якщо що-то я забув з інгредієнтів всіх, рецепт я напишу в описі під відео!

Висипаємо лисички в киплячу воду. Висипаємо по максимуму, тому що вони будуть коли кипіти вони уварятся і стануть менше, і тоді ще додаємо, щоб каструля була повна. Вода у нас злегка солона, але це необов’язково! І кипіти вони повинні хвилин 20! Ось лисички уварились, була повна каструля, стала практично половина.

6. ми обсмажуємо Цибулю ось до такого стану приблизно, тобто не до золотистої скоринки, як багато хто роблять, а щоб він так розм’як і його ми будемо додавати в лисички і тушкувати. Розвести томатну пасту. У нас баночка 250 грам на літр води!

Деякі роблять на склянку води наприклад. Але я вважаю сильно густо вийде, тому води у нас літр. Воду з лисичок ми злили, ось вийшло менше половини навіть. Цибуля висипали, і заливаємо все це справа томатною пастою. Цибулю також за смаком можете добавлять.

7. У кого які апетити. У нас ось приблизно 6 головок, на ось цю каструлю вийде. Ось вийшло так. Тепер цю каструлю ставимо вже на розігріту плиту, знову туди ж, де вони власне і варилися. Ось у такому стані гриби будуть гаситися 30 хвилин.

Хтось доводить тільки до кипіння, ми ось ще тушкуємо 30 хвилин, і постійно помішуємо. Додано сюди вже часник, столова ложка рослинної олії, навіть трохи більше, перець, столова ложка солі, сіль за смаком, хто любить червоний перець додавати, ми, ось я зокрема, дуже люблю чорний перець, тому чорний добавляем.

8. найважливіше, за 5 хвилин до готовності, тобто після того, як 25 хвилин вас тушкувалося, все це справа, додаємо столову ложку оцту 9% процентного. Це для того, що якщо ви будете заготовляти на зиму, щоб у вас це банку простояла там до нового року, і та далі. Щоб її можна було потім на свято на який-небудь відкрити!

9. Якщо ви хочете це все з’їсти наприклад, додати до вермішелі, до макаронів. Дуже смачно, смакота виходить!… то оцет не обов’язково додавати! Всі чекаємо 30 хвилин. Обдаємо кіпяточком банку. Якраз дві півтора літрової банки вийшло з одного відра лисичек.
10. Все це закатуємо. так от вже трохи тугіше і вийшло ось такі дві красиві і дуже смачні баночки! Велике спасибі за перегляд! Сподіваюся комусь сподобалося! Ставте лайк! Підтримайте канал підпискою! І приємного апетиту! До швидких зустрічей! 🙂