Домашній соус сацебелі на зиму з помідорів, перцю і часнику

Як зробити смачний Домашній соус сацебелі на зиму з помідорів, перцю і часнику простий рецепт. Спробуєш один раз і НАЗАВЖДИ закохаєшся! Тому що ГРУЗИНСЬКА КУХНЯ підкорює відразу і назавжди, закохує в себе своїми ароматами і запаморочливими смаковими відтінками! А на фото баночки з тим самим соусом САЦЕБЕЛІ… Спробуйте приготувати і ви назавжди відмовтеся від магазинних соусів.

Інгредієнти

🔺4 кг. помідорів🍅,
🔺1,5 кг солодкого перцю,
🔺5 шт. великих головок часнику ( ~200-300 гр. ),
🔺5 шт. гірких перчинок,
🔺по одному дуже великому пучку петрушки, кінзи, кропу, базиліка,
🔺2,5 ст. цукру,
🔺3 ст. л. солі,
🔺1 ст. 9%-го оцту,
🔺60 гр. хмелі-сунелі ( натуральний – я беру “острів спецій” 👍 ),
🔺5-7 ст. л. крохмалю.

Домашній соус сацебелі на зиму з помідорів, перцю і часнику покроковий рецепт

1. Помідори 🍅, солодкий перець 🌶 і гіркий перець 🌶, часник і зелень 🌿 перемолоти блендером або бзякнуть в кухонному комбайні. Проварити 15 хвилин. Потім додати сіль, цукор, оцет, хмелі-сунелі і проварити ще 15 минут.

2. Потім розвести крохмаль у невеликій кількості води і невеликий цівкою влити в каструлю, при цьому постійно помішуємо, щоб крохмаль не згорнувся комочками.
3. Проварити ще 15 хвилин з крохмалем і розлити в гарячі стерильні банки. Закатать.