Варення з кабачка з лимоном і баклажаном на зиму

Як приготувати смачне просте Варення з кабачка з лимоном і баклажаном на зиму рецепт в банках. За консистенцією це швидше джем — медовий, тягучий, густий і дуже ароматний!😍 І до речі, крім кабачка тут є ще один цікавий інгредієнт, вгадаєте?)
ЧОМУ ВАРЕННЯ ВАРЯТЬ У МІДНОМУ ТАЗУ? Варення на Русі було прийнято варити виключно в мідних тазиках. Так воно зберігає всі корисні властивості і аромат фруктів і ягід – справжній смак літа! Довгими холодними вечорами дуже приємно влаштувати сімейне чаювання з домашнім варенням або джемом з терпкими зігріваючими нотками.

Інгредієнти

700 г кабачків
300 г баклажани
400 г цукру
Один великий лимон
2-3 зірочки бадьяна

* можна готувати тільки варення з кабачків або тільки з баклажанів

Варення з кабачка з лимоном і баклажаном на зиму покроковий рецепт

1. Кабачок очистити від шкірки і насіння, подрібнить через м’ясорубку з великими круглими отворами. Баклажан очистити від шкірки, також пропустити через м’ясорубку. Лимон добре промити в теплій воді, цедру натерти на дрібній тертці, вичавити сік. Перекласти овочі разом з соком в таз для варіння, налити лимонний сік, перемішати, додати цедру, насипати сахар.
2. Довести до кипіння і варити на повільному вогні 1,5-2 години. Овочі повинні стати м’якими, а сам джем загуснути. Додати бадьян, дати настоятися і остудити джем. Розкласти по стерилізованим баночкам.
3. При бажанні ви можете збільшити кількість цукру або зовсім не додавати його, замінивши цукрозамінником за смаком, але тоді у другому випадку краще зберігати варення в холодильнику. І ще момент: при використанні цукрозамінника колір варення не буде таким бурштиновим, так як цукор карамелизируется.