Гриби смажені Шиітаке по-корейськи

В корейській кухні велика різноманітність грибів і страв з них. Сьогодні ми смажимо один з найсмачніших видів грибів – шиїтаке. Як зробити Гриби смажені Шиітаке по-корейськи рецепт простий.

Інгредієнти

Крім грибів ми використовуємо морква, цибуля ріпчаста, часник і джусай. Можна додати зелений лук/порей, стручковий перець
А також соєвий соус 간장, кунжутне масло 참기름, устричний соус 굴소스, олигодан (кулінарний сироп) 올리고당, кунжут 깨

Гриби смажені Шиітаке по-корейськи покроковий рецепт

1. Гриби миємо, витираємо паперовим рушником, відрізаємо ніжки і ріжемо великими смужками. Часник ріжемо пластинами або смужками. Джусай або зелений лук завдовжки 3-4 див. Цибулю ріжемо соломкою. Моркву тонко (додавати необов’язково, за бажанням).

2. На розігріту сковороду наливаємо олію. Пасеруємо часник, додаємо цибулю і моркву, смажимо до пом’якшення моркви. Опускаємо гриби, смажимо до готовності грибів (ок7 хв), солимо за смаком. Або додаємо соєвий соус або устричний соус. Трохи чорного перцю, кунжутне масло, і джусай.

3. Смажимо ще кілька хвилин. Вимикаємо і посипаємо кунжутом Смачні грибочки готові!