Запечена качка в соєво апельсинової глазурі

Як зробити Запечену качку в соєво апельсинової глазурі рецепт простий. Рецепт качки – найпопулярніший запит в моєму столі новорічних заявок. Виконую ваше бажання 😁 У мене в блозі є кілька відмінних рецептів качки, але тут я поділюся найулюбленішим ❤️ Качка в цьому рецепті запікається з ароматною китайської сумішшю “5 спецій”, в яку входять мелені кориця, аніс, фенхель, сичуанський перець і гвоздика в рівних пропорціях. Ви можете придбати готову суміш або використовувати тільки частина перерахованих спецій по своєму смаку і наявності.

Інгредієнти

Тушка качки вагою близько 2 кг
2 апельсина
невеликий шматочок кореня імбиру
2 ч. л. суміші “5 спецій”
2 зубчики часнику
2 ст. л. темного соєвого соусу

Запечена качка в соєво апельсинової глазурі покроковий рецепт

1. Натираємо цедру апельсинів на дрібній тертці, кладемо в миску. Самі апельсини розрізаємо на 4-6 частин кожен. Очищений імбир нарізаємо тонкими скибочками. До цедрі додаємо соєвий соус, натертий часник, солі і 1 ч. л. пряної суміші. Перемішуємо. Внутрішню порожнину качки натираємо сіллю, кладемо в неї апельсини і имбирь.
2. Пов’язуємо качці ноги так, щоб порожнина була прикрита. Натираємо качку сіллю і 1 ч. л. суміші “5 спецій” зовні. Відправляємо в попередньо розігріту до 220 градусів духовку. Запікаємо протягом 20 хвилин. Виймаємо, змащуємо пензликом соєвим маринадом. Повертаємо в духовку, зменшуємо температуру до 180 градусів і продовжуємо запікати качку до готовності, ще близько 60-70 минут.
3. В процесі ще пару раз змащуємо маринадом. Готової качки даємо відпочити 10 хвилин при кімнатній температурі, потім подаємо. Для перевірки на готовність: Використовуйте термометр. Якщо увіткнути його в саму товсту частину стегна, температура повинна бути близько 60С.
4. АБО. Проколіть саму товсту частину стегна тонким ножем. У готової качки витікаючий сік повинен бути прозорим. Якщо сік рожевий – тушка ще не готова. Якщо його зовсім немає – ви перетримали птицю 😢