Як зробити Густий полуничний джем на зиму домашній з базиліком рецепт простий. Готуємо швидкий, але дуже смачний полуничний джем з базиліком. У кого полуниці плодоносить все літо – готуйте та смакуйте, в кінці сезону закрийте на зиму.
Інгредієнти
полуниця 1кг
цукор 0,5 кг
базилік 1 середній пучок тільки листя
желирующая суміш “Желфикс 2:1” – до 1 пакетика, можна 0,7 пакету, см інфо в кінці.
Густий полуничний джем на зиму домашній з базиліком покроковий рецепт
1. Полуницю промити, обсушити і позбутися від хвостиків, у базиліка зняти листочки, просушити. жменю полуниці пробити з базиліком блендером решту полуницю скласти у велику каструлю і подрібнити заглибним блендером, я залишаю невеликі шматочки ягоди. Желфикс змішати з 2-3 столовими ложками цукру з норми і тільки потім!!!
2. Всипати в посуд з подрібненої ягодою. Все добре перемішати. Додати полуницю з базиліком. Постійно помішуючи, довести до кипіння. Додати цукор, що залишився, і знову ж таки, постійно помішуючи, довести до кипіння і варити ще 3!! хвилини. Якщо не хочете знімати пінку, то кладіть чайну ложку вершкового масла, воно прибере пінку за вас.
3. Зняти з вогню. Закатати в стерильні банки або їсти просто так🥰 смачно на тостах з плавленим або вершковим або сирним сиром. Приємного! Тепер по густоті: Якщо ви хочете дуже густий джем, який можна накладати і намазувати ножем, то використовуйте 1 пакетик Желфикса на 1 кг очищених ягід. Я брала на 1,5 кг 1 пакет і мені вистачило!
Відео рецепт 👇