Хачапурі з сиру з картоплею в духовці на дріжджовому тесті

Хачапурі з сиру з картоплею в духовці на дріжджовому тесті простий рецепт. (побоююся публікувати рецепти з класичними найменуваннями, тк завжди є шанс в чомусь піти від класики, але тк багато просили рецепт, то поділюся своїм варіантом…) .

Інгредієнти

Тісто
Борошно 550г (плюс ще на подпыл та формування 150-200г)
тепла Вода 400 мл
Рослинна олія (без запаху) 50 мл
Дріжджі (сухі швидкодіючі) 5г
цукор 7г
Сіль 10г

Начинка
Сир 9% 360 р
Сир (сулугуні, адигейський, можна російський) 700г
Яйце 1 шт З
Масло вершкове (кімнатної температури) 50 р
Сіль 0,5 год л

Хачапурі з сиру з картоплею в духовці на дріжджовому тесті покроковий рецепт

1. Тісто: У третину борошна додати сіль, цукор і дріжджі, влити половину теплої води, все перемішати. В мисці з борошном зробити поглиблення, влити рідину, вимісити дуже липке тісто, влити в 2-3 етапи масло, вымесить.
2. Миску змастити маслом, покласти тісто, закрити миску плівкою і залишити на годину. Обім’яти і ще на годину залишити на подъем.
3. Стіл добре припылить борошном, викласти тісто, зверху теж присипати борошном. Розділити на 4 частини, скруглить кожну і залишити, прикривши рушником, поки готуємо начинку.
4. Зробити начинку: натерти раскоканной тертці сир змішати з сиром, маслом, яйцем і сіллю , розділити на 4 рівні частини і ще трохи залишити для верху лепешек.
5. Кожен шматочок тіста розтягнути руками в коржик, в середину помістити шар начинки і зібрати в мішечок, припылить борошном, рівномірно розподілити начинку внутри.
6. Приплюснути руками, надаючи форму коржі. Змастити верх жовтком або сумішшю жовтка і молока, посипати трохи начинкою і тертим сыром.
7. Духовку розігріти на максимум з листом. Випікаємо в добре розігрітій духовці хвилин 15 (+\-2хвилини). Смачніше всього відразу з духовки ☺️