Хліб матнакаш на заквасці

Хліб матнакаш на заквасці. З цього тіста можна приготувати піцу і фокача.

Інгредієнти

150 р опара (10г закваски, по 70 г води і борошна. Перемішати, залишити на 12 годин)
1 кг борошна в/с
750 г води
20 г солі
20 р рослинну олію

Хліб матнакаш на заквасці покроковий рецепт

1. У воду додати опару і борошно. Перемішати до повного з’єднання. Додати сіль і масло і продовжувати вимішувати ще 5-7 хвилин. *виходить важливе і липке тісто. Накрити і залишити при кімнатної температури 2 – 3 години. За цей час зробити 2-3 складання. *так як тісто вологе, то краще руки трохи змастити маслом під час складывания.

2. Накрити і брати в холодильник на 10-16 годин. Після холодильника залишити при кімнатній температурі годину. Викласти на робочу поверхню, розділити на шматки. Підкотити і залишити на 30 хвилин. Пергамент змастити маслом, викласти колобок і руками акуратно розтягнути, надаючи овальну форму.

3. Залишити ще на годину. Нанести акуратно борошняний кисіль на кожну заготовку . *духовка повинна бути нагріта не менше години. Випікати при 250С перші 10 хвилин з допомогою пара, ще 15 хвилин без пара.

Відео рецепт 👇