Холодець зі свинячих ніжок і курки

Як смачно зробити Холодець зі свинячих ніжок і курки простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

свиняча Ніжка – 1 шт.
Рулька свиняча (або яловича, тоді час варіння холодцю збільшиться)- 1 шт.
Курячі стегенця – 2 шт.
Морква – 1 шт.
Цибуля – 1 шт.
Часник – 7 зубчиків
Лавровий лист – 2 шт.
Чорний перець горошком – 5-7 шт.
Запашний перець горошком – 5-7 шт.
Сіль – за смаком

Холодець зі свинячих ніжок і курки покроковий рецепт

1. М’ясо добре промиваю, замочую в холодній воді на 2 години (або більше). Потім воду зливаю, і заливаю м’ясо холодною водою на 2 пальця вище м’яса. Каструлю поставити на сильний вогонь. В процесі закипання постійно знімаю пінку. Як тільки бульйон закипить вогонь убавляю.

2. Можна після закипання злити перший бульйон, м’ясо промити, залити холодною водою і знову довести до кипіння. На мінімальному вогні варю холодець 3 години, періодично прибираючи пінку. Після закінчення цього часу додаю в бульйон сіль, 1 цибулина, 1 морква, 4 зубчики часнику, чорний перець горошком і мелений перець горошком. І ще варю 3-3,5 часа.

3. Потім м’ясо дістаю, остуджую. Бульйону даю хвилин 15-20 відстоятися, а потім проціджую. Поділяю м’ясо на волокна (жир і кістки прибираю). Часник (3 зубчики) і петрушку дрібно нарізаю, додаю до м’яса і перемішую. Морква з бульйону ріжу кружальцями. По формах розкладаю м’ясо, моркву і заливаю бульйоном. Остиглий холодець прибираю в холодильник.

Відео рецепт 👇