Хрусткі пиріжки з лаваша з куркою, сиром і шпинатом. Тут все дуже смачно ! Гострі курячі стегна можна приготувати як самостійне блюдо.
Інгредієнти
Стегна -1 кг;
Маринад :
копчена Паприка -1,5 ст. л;
Перець Чилі 1 шт;
Мед -1,5 ст. л;
Кунжут 3-4 ст. л;
Сік лимона -1/2 шт;
Олія оливкова 3-4 ст. л;
Суміш перців і сіль .
Пиріжки:
Лаваш -1 упаковка (2 аркуша);
Начинка:
Яйця – 5 шт;
Сир сулугуні -150 грам;
Стегна -2 шт;
Шпинат -6 заморожених кубиків.
Сіль за смаком.
Хрусткі пиріжки з лаваша з куркою, сиром і шпинатом покроковий рецепт
1. Стегна добре відбити. Змішати в сотейнику маринаду і замаринувати стегна на 1 годину на відкритому повітрі. Викласти на пергамент і закрити пергаментом зверху. Поставити в добре розігріту духовку на 180* 25 хвилин. Відкриваємо пергамент і румяним при 220* 6-8 хвилин. Даємо охолонути в маринаді. Тануть у роті !!!
2. Пиріжки: Шпинат розморозити 1 хвилину в мікрохвильовці і віджати. Яйця подрібнити виделкою. Сир на тертці , курку подрібнити. Всі з’єднуємо. Лаваш ріжемо на смужки, вихід-10 шт з 2. Збиваємо 1 Яйце 1 ст. л води і змащуємо смужку. На край викладаємо 3-4 ст. л начинки (начинки багато, не переживайте, у вас нічого не розвалиться) і звертаємо на відео треугольником.
3. Змащуємо сметаною і посипаємо кунжутом. Викладаємо у форму з пергаментом і запікаємо 200* -10 хвилин. Духовка розігріта! Виходить хрустка скоринка, сир тягнеться… соковито, красиво , смачно ! Обов’язково спробуйте!
Відео рецепт 👇