Хумусье з томленной яловичиною простий рецепт 😎 Є у мене маленький пунктик на близькосхідної кухні, якщо на фудкорті є натяк на хумус або фалафельку, то мене точно варто шукати там. Зустрічайте, напевно, вже 10 за рахунком рецепт хумусика в блозі.
Ну, а щоб нутовой пюрешке не було самотньо, пропоную додати до неї неймовірно м’яку, піддану багатогодинного томління в тажині, яловичину в винчике і ароматних спеціях. Викликає в парі з хумусом кулінарну залежність, бажання кинути все і переміститися на набережну в Хайфі🤗 І так, обов’язково потурбуйтеся коржами для це страви.
Ну, а щоб нутовой пюрешке не було самотньо, пропоную додати до неї неймовірно м’яку, піддану багатогодинного томління в тажині, яловичину в винчике і ароматних спеціях. Викликає в парі з хумусом кулінарну залежність, бажання кинути все і переміститися на набережну в Хайфі🤗 І так, обов’язково потурбуйтеся коржами для це страви.
Інгредієнти
Для хумуса
— 100 г сухого нуту або 300 г готового
— 2 ст. л. кунжутної пасти тахін
— 2 ст. л. оливкової олії
— 1 ст. л. лимонного соку
— по 1 ч. л. зіри, сушеного часнику, солі і перцю
— 100-150 мл рідини від нуту або води
— блендер з чашею
— піта, суміш спецій заатар, кінза і трохи цілого нуту для подачі
⠀
Для яловичини
— 800 р-1 кг яловичини, у мене була лопатка
— по 1 ч. л. коріандру, зіри, кмину, куркуми і чорного перцю
— 4 зубчики часнику
— 2 перцю чилі
— 200 мл червоного вина
— 200 мл бульйону чи води
— оливкова олія
— тажин або інша жароміцний посуд з кришкою
Хумусье з томленной яловичиною покроковий рецепт
1. Для хумуса.
Якщо у вас сухий нут, замочіть її у воді з 1 ст. л. соди на 6-12 годин. Промийте боби, залийте чистою водою і відваріть до м’якості 1-1,5 години. 🤓Рідина від нуту не зливайте, вона стане в нагоді. В чаші блендера з’єднайте всі інгредієнти, крім рідини від нуту, перетворіть в однорідну пасту. Порційно додаючи рідину, доведіть до бажаної хумус консистенции.
Якщо у вас сухий нут, замочіть її у воді з 1 ст. л. соди на 6-12 годин. Промийте боби, залийте чистою водою і відваріть до м’якості 1-1,5 години. 🤓Рідина від нуту не зливайте, вона стане в нагоді. В чаші блендера з’єднайте всі інгредієнти, крім рідини від нуту, перетворіть в однорідну пасту. Порційно додаючи рідину, доведіть до бажаної хумус консистенции.
2. Для яловичини.
Яловичину зачистіть від плівок, натріть оливковою олією і всіма спеціями. Часник і перець нарубаєте і обсмажте 5-7 хвилин на невеликим кількості оливкової олії. Відправте в сковороду яловичину, обсмажте з усіх боків до золотистої корочки.
Яловичину зачистіть від плівок, натріть оливковою олією і всіма спеціями. Часник і перець нарубаєте і обсмажте 5-7 хвилин на невеликим кількості оливкової олії. Відправте в сковороду яловичину, обсмажте з усіх боків до золотистої корочки.
3. Влийте вино, бульйон, накрийте кришкою і приберіть в духовку, розігріту до 170 градусів, на 2-3 години або до м’якості яловичини. М’ясо повинно легко розбиратися на волокна. По готовності зберіть блюдо: хумус — яловичина спеції і зелень.