Хычины на кефірі з картоплею і сиром

Як зробити Хычины на кефірі з картоплею і сиром рецепт простий на сковороді. А розкажіть, друзі, коли ви починаєте активно готуватися до Нового року? Моя підготовка зазвичай виглядає так. На календарі 30 грудня, я тільки-тільки повернулася з чергового виїзду на проект (або зйомок, або навчання кухарів), а в підготовці до новорічної ночі ще кінь не валявся 😱 Я починаю блискавично складати меню, закуповуватися продуктами і варити овочі на олів’є.
В останній момент вирішую, що мені неодмінно потрібна ялинка, ми їдемо на який-небудь ялинковий базар, і я поєдную прикраса ялинки з варінням холодцю 😳 Тим часом, мої дисципліновані передплатники за три тижні спланували меню й заздалегідь закупили продукти. І розподілили готування на три дні, як я заповідала в гайде з підготовки до новорічного застілля. Щасливі адекватні люди 😇

Інгредієнти

на 8 штук:

Тісто:
350 г кефіру
1/2 ч. л. солі
1/2 ч. л. соди
450 г борошна

Начинка:
500 г картоплі
150 г адигейського сиру
200 р сулугуні
невеликий пучок петрушки
сіль за смаком

Хычины на кефірі з картоплею і сиром покроковий рецепт

1. Для тіста змішуємо кефір з сіллю і содою. Поступово додаючи борошно, замішуємо еластичне не дуже круте тісто. Загортаємо його в плівку і даємо відпочити близько 30 хвилин. Картоплю відварюємо в підсоленій воді. Пюрируем його товкачем або пропускаємо через прес для пюре.
2. Додаємо натертий сир, дрібно нарубану зелень і сіль за смаком. Перемішуємо. Тісто ділимо на 8 частин. Кожну злегка розкачуємо і кладемо в центр 1/8 частину начинки (зручніше попередньо сформовать з неї кульку). Збираємо краю коржі над начинкою і защипываем.
3. Розкачуємо заготівлю качалкою до товщини приблизно 0,5 див. Ставимо Сковороду на середній нагрів – на великий конфорці на електричній плиті це 7 поділ. Кладемо корж і смажимо пару хвилин з одного стороны.
4. Перевертаємо, коли на коржику з’являться ось такі сліди від сковороди. І смажимо ще 2-3 хвилини. Знімаємо зі сковороди і змащуємо вершковим маслом. Повторити з рештою тестом і начинкой.