Ікра з баклажанів на зиму з томатною пастою, перцем і цибулею

Ікра з баклажанів на зиму з томатною пастою, перцем і цибулею простий рецепт. Ось і п’ятниця непомітно підібралася, а я ще не показала , що в минулі вихідні законсервувала.. Сезон заготовок триває 🙌 Можна готувати різними способами, але я люблю варіант з попередніми запіканням баклажанів в духовці. Тоді закуска виходить ароматна і густа. І ще мені більше подобається використовувати томатну пасту, а не помідори.

Інгредієнти

З цієї кількості у мене вийшло 4 л ікри

Баклажани 4 кг
Перець болгарський 1 кг
Ріпчасту цибулю 1.200 кг
Томатна паста 200 гр
Часник 2-3 головки
Рослинна олія 200 мл
Сіль 2 ст л (+;-)
Цукор 1 год л (+;-)
Оцет 9% 3 ст л

Ікра з баклажанів на зиму з томатною пастою, перцем і цибулею покроковий рецепт

1. Перець чорний мелений, запашний мелений за смаком. Баклажани промити, наколоти виделкою в декількох місцях, укласти на деко, застелений пекарської папером. Запекти в розігрітій духовці до 200 С до мягкости.

2. Приблизно 20-30 хв. Потім гарячі баклажани скласти в каструлю і накрити кришкою, дати їм пропаритися хв 15 ( щоб легше чистилися) Потім очистити від шкірки і нарізати кубиками. Обсмажуємо на рослинному маслі хв 10-15 ( постійно помішуємо)
3. Ріпчаста цибуля, болгарський перець дрібно нашаткувати і обсмажити на рослинному маслі до м’якості. Перелаживаем баклажани, перець, цибулю в каструлю, додаємо томатну пасту, часник (через прес) сіль, цукор, спеції за смаком і уксус.

4. Проварюємо під кришкою хвилин 10. Пробуємо на смак щоб поєднання смаків сподобалося особисто вам. Разлаживаем в стерилізовані банки, закатати, перевернути, укутати і дати повністю остыть.