Як смачно зробити Імбирне печиво з медом на Новий рік простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Печиво виходить хрустким, ароматним і розсипчастим.
Інгредієнти
Мед – 150 г
Цукор – 100 г
Імбир – 2 ч. л.
Кориця – 1 ч. л.
Какао – 1 ч. л.
Сода – 2 ч. л.
Вершкове масло 82,5% – 120 р
1 яйце
Борошно – 500 г
Імбирне печиво з медом на Новий рік покроковий рецепт
1. У сотейнику змішати мед і цукор. Поставити на середній вогонь і, постійно помішуючи доводимо масу до рідкого стану і перших пухирців. Вводимо туди вершкове масло і розмішуємо до однорідного стану. Знімаємо з вогню, соду і засипаємо перемешиваем.
2. Даємо трохи охолонути, додаємо яйце і перемішуємо. В іншій чаші змішайте борошно з рештою сухими інгредієнтами. Додайте суху масу до карамельної, ретельно перемішуючи. Для зручності можна візуально розділити маси на 4 частини, розмішати і потім объединить.
3. Замішайте тісто до тих пір, поки воно не перестане прилипати до рук. Сформуйте грудку, оберніть харчовою плівкою і приберіть в холодильник на 3 години. Розкотіть тісто товщиною 3-5 мм, виріжте формочками фігури і випікайте в розігрітій до 170 градусів духовці 10-15 хвилин. В печиво до духовки можна зробити дірочки і потім повісити на ялинку. Також можна це печиво складати у коробочки або мішечки і дарувати на Новий рік