Іранська закуска з баклажанів Каші Бадемжан простий рецепт. Кажуть, щоб швидше прийти в себе після радикального переїзду, треба робити щось звичне. Я і роблю. Сьогодні ділюся з вами рецептом першого страви, яка відзняла для блогу на новому місці. Це дуже смачна іранська закуска з баклажанів – кашк бадемжан. Якщо не можете запам’ятати це поєднання букв – говорите “перська баклажан діп” 😉
У його основі – смажені або печені баклажани, цибулю і спеції. І це дуже смачно. Яскравий колір ім’я діпу дає куркума, а пікантний відтінок смаку – часник. Плюс до складу входить кашк (молочний продукт на основі йогурту) або, адаптованої до європейських продуктовим реалій версії, натуральний йогурт. Подавати кашк бадемжан можна з пітою, лавашем, будь східними коржами.
У його основі – смажені або печені баклажани, цибулю і спеції. І це дуже смачно. Яскравий колір ім’я діпу дає куркума, а пікантний відтінок смаку – часник. Плюс до складу входить кашк (молочний продукт на основі йогурту) або, адаптованої до європейських продуктовим реалій версії, натуральний йогурт. Подавати кашк бадемжан можна з пітою, лавашем, будь східними коржами.
Інгредієнти
4 невеликих баклажана
1 велика цибулина
4 зубчики часнику
1/4 ч. л. куркуми
сіль і чорний мелений перець за смаком
150 мл води
70 г натурального йогурту без добавок
30 г волоських горіхів
Невеликий пучок м’яти
Іранська закуска з баклажанів Каші Бадемжан покроковий рецепт
1. Цибулю нарізаємо півкільцями. Часник дрібно рубаємо. Баклажани чистимо від шкірки і нарізаємо скибочками товщиною близько 7-8 мм. Солимо і обсмажуємо на олії на середньо-сильному нагріванні у двох сторін, до впевненої карамелізації. Перекладаємо на тарілку. Зменшуємо нагрівання до середнього і кладемо в сковороду цибулю. Смажимо до карамелізації і м’якості, регулярно помешивая.
2. Якщо засмажується зливом швидко, зменшіть нагрів. Цибуля не повинен бути горілим. Відкладаємо трохи цибулі для подачі. До залишився цибулі додаємо куркуму і смажимо, помішуючи, півхвилини. Кладемо баклажани і вливаємо воду. Доводимо до кипіння й тушкуємо на мінімальному вогні під кришкою, поки баклажани не стануть мягкими.
3. В кінці додаємо дрібно посічену м’яту (частина листя залиште для подачі) і часник. Перемішуємо і прогріваємо близько хвилини. Знімаємо з вогню. Частково пробиваємо масу блендером.
4. Якщо вам подобається повністю гладка; консистенція дипов, можете пробити повністю, але на мій погляд, смачніше, коли є не подрібнені шматочки продукту. Додаємо йогурт. Перемешиваем.
5. Подаємо з волоськими горіхами, відкладеним смаженою цибулею і додатковим йогуртом. Плюс можна додатково посипати куркумой.