Італійське Парміджано з баклажанами, сиром, грибами і помідорами

Італійське Парміджано з баклажанами, сиром, грибами і помідорами простий рецепт домашній. Хто знає назва цієї страви?👇 перевіримо наскільки ви знаєте італійську кухню 🤤 Ну це дуже смачна закуска!! Зберігай і готуй обов’язково 👌🏻

Інгредієнти

Баклажани – 3 шт.
Помідори – 2-3 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Сир моцарелла – 250 г + будь-який твердий
Гриби шампиньоны6 -7шт.
Часник – 1-2 зубчики
Орегано сушений – 1 щіпка
Сіль, перець, за смаком

Італійське Парміджано з баклажанами, сиром, грибами і помідорами покроковий рецепт

1. Баклажани наріжте кружечками, товщиною 0,5 см, посоліть, дайте гіркоти стекти разом з сіллю. обсмажте на олії до готовності (за бажанням можна обваляти в борошні. викладіть на паперовий рушник, щоб пішло зайве масло. Обсмажте нарізану цибулю на рослинній олії до прозрачности.

2. Потім додайте дрібно нарізані гриби, посолити, поперчити. Помідори очистіть від шкірки, подрібніть, додайте в сковороду. Слідом додайте нарізаний часник і щіпку орегано. Посоліть томатний соус за смаком і поперчіть, вимкнути вогонь через 2 хвилин і дайте трохи соусу остыть.

3. На дно форми для запікання викладіть половину томатного соусу. На соус викладіть шар обсмажених баклажанів. Потім посипати сиром: моцарелла + будь-який твердий сир. Далі йде ще один шар обсмажених баклажанов.

4. І знову шар сиру. Останнім шаром викладіть залишився томатний соус по центру так, щоб з боків були трохи видно баклажани і сир. Відправити в духовку до 180 хвилин на 10.

Відео рецепт 👇