Італійська паста в духовці класична

Як зробити Італійська паста в духовці класична рецепт простий!!! ♨️ Варіантів приготування цієї страви величезна кількість!

Інгредієнти

150 г пармезану
300 г моцарели
2 щіпки чорного перцю
50 г цибулі
50 г селери
50 г моркви
1 зубчик часнику
50 г оливкової олії
600 г подрібнених томатів у власному соку 🥫
2 ч. л. солі
400 г пасти (у мене – фузіллі)
150 г мортаделлы (або бекону), за бажанням

Італійська паста в духовці класична покроковий рецепт

1. Рецепт Термомікс тому користуємося або блендером, або іншим подрібнювачем (або просто працюємо ножем 🔪)))) Отже, пармезан, моцарелу і чорний перець подрібнити до стану нерівномірною крихти. Відкласти в сторону. Цибулю, селеру, моркву і часник теж подрібнити (дрібно порубати, або, наприклад, натерти на тертці).
2. Додати до овочів оливкове масло і згасити хвилин 5. Додати до овочевої суміші подрібнені помідори, посолити і варити все на слабкому вогні хвилин 15. Тим часом, духовку розігріти до 250 гр. і відварити пасту до стану «аль денте» (тобто, не доварити до повної готовності хвилини 2-3). Пасту злити (трохи рідини від варіння зберегти, вона може знадобитися для досягнення бажаної консистенції томатного соусу).
3. Змішати пасту з соусом. У Жаростійку форму для запікання викласти пасту з соусом, додати половину сирної «суміші» і перемішати. За бажанням, додати нарізану невеликими кубиками мортаделлу або бекон. Перемішати. Зверху посипати всі залишилися сиром. Запікати в гарячій духовці 10 хв. В кінці посипати свіжими листочками базиліку/або розмарину/або петрушки і дати постояти хвилин 20.