Рис з овочами і куркою в духовці

Як смачно зробити Рис з овочами і куркою в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

✔️Курка (ніжки і стегна) – 1,5 кг.
✔️Рис – великий стакан.
✔️Морква – 1 шт.
✔️Стручкова квасоля – 200 гр.
✔️Цибуля ріпчаста – 2 шт.
✔️Сіль – за смаком
✔️Приправа для курки – 2 ст. л.
✔️Часник – пару зубчиків.
✔️Масло вершкове – опційно.
✔️Масло рослинне – 2 ст. л.
✔️Вода.

Рис з овочами і куркою в духовці покроковий рецепт

1. Замаринувати курку в дрібно порубленном луці і приправі з часником і сіллю на пару годин. Рис промити водою, поки вона не стане прозорою. Моркву порізати на кубики. Деко змастити маслом.

2. Викласти рис, моркву, квасолю, зверху курку і цибулю, що залишилася після маринаду. Посолити і залити водою, щоб вона повністю покривала рис. Накрити фольгою і відправити в заздалегідь розігріту до 200С духовку на 40-50 минут.

3. Дістати деко, зняти фольгу і додати маленькі шматочки масла на курку, відправити в духовку ще на 10 хв з верхнім жаром. Перед подачею рис треба перемішати. Приємного апетиту 😋.

Відео рецепт 👇