Італійські равіолі з рікоттою, грибами і шпинатом

Італійські равіолі з рікоттою, грибами і шпинатом простий рецепт. Коли роблю равіолі на замовлення, не забуваю і про себе. Не можу нічого з собою вдіяти – люблю саме свої равіолі. Навіть в улюбленому ресторані вони зовсім не такі, що щось не так з тестом. Не скромно, але мої равіолі кращі.

Інгредієнти

Тісто:
Пюре шпинату – 150 г
Борошно з м’яких сортів пшениці тип 00 – 300 г
Борошно з твердих сортів пшениці (семола) – 50 г
Жовток – 50 г

Начинка:
Рікотта – 300 г
Печериці – 200 г
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Часник – 2 зубчики
Сіль, перець

Соус:
Вода – 1/3 склянки
Охолоджене вершкове масло – 200 г
Листя шавлії – 15 шт
Пармезан

Італійські равіолі з рікоттою, грибами і шпинатом покроковий рецепт

1. Шпинат зваріть, пюрируйте, протріть через сито. Остудіть. Змішати обидва види борошна, пюре зі шпинату і жовтки. Замісіть тісто. Тісто для пасти досить туге. Загорніть тісто в плівку і залиште на столі на 30 хвилин. Наріжте цибулю півкільцями і обсмажте на оливковій олії. Додайте нарізані шампіньйони і подрібнений чеснок.
2. Обсмажте всі разом, приправте сіллю, перцем і листочками чебрецю. Покладіть гриби з цибулею в блендер і подрібніть. Змішайте з рікоттою. Покладіть начинку в кондитерський мішок і приберіть в холодильник на 15-20 хвилин. Розкачайте тісто за допомогою раскаточной машинки, періодично складаючи тісто (за весь час розкочування 5-6 разів), поки тісто не стане щільним. Присипайте тісто семолой в процесі раскатки.
3. Складіть тісто навпіл, візуально відзначте середину. Видавіть начинку з кондитерського мішка на тісто і накрийте начинку другою половиною тіста. За допомогою виїмки для равіолі або маленького кондитерського колечка наріжте равіолі, заліпіть края.
4. Готові равіолі покладіть в контейнер присипаний семолой. Не складайте равіолі один на одного. Поставте на вогонь каструлю з водою, посоліть (на 1 літр води 10 г солі). Після закипання закиньте у воду равіолі. Готуйте 1,5 хвилини. Для соусу влийте в сотейник воду.
5. Після закипання додайте по невеликому шматочку масла, постійно перемішуйте соус віночком. Додайте шавлія. Готові равіолі вийміть з води шумівкою і відправте їх у соус. При подачі посипте пармезаном.