Як зробити смачний Італійський пиріг Кростата лимонний з тіста фролла простий рецепт в духовці.
Інгредієнти
для форми діаметром 24-26см:
Для пісочного тіста «фролла»:
•330г борошна
•160г вершкового масла кімнатної температури
•1 яйце і 2 яєчних жовтка (або 1 жовток, якщо яйця великі)
•120г цукру
•цедра лимона
•6г розпушувача
•щіпка солі
Для крему:
•цедра 1 лимона
•150г цукру
•30г кукурудзяного крохмалю
•250мл води
•30г вершкового масла
•50мл лимонного соку
•1 яйце
Італійський пиріг Кростата лимонний з тіста фролла покроковий рецепт
1. Для тіста:
З допомогою міксера змішати м’яке масло з цукром, дрібкою солі, натертою цедрою лимона. Ввести по черзі яйця, продовжуючи заважати міксером. Всипати просіяне з розпушувачем борошно, швидко замісити руками тісто. Сформувати з тіста кулю, загорнути у харчову плівку і залишити відпочивати в холодильнику мінімум на час.
З допомогою міксера змішати м’яке масло з цукром, дрібкою солі, натертою цедрою лимона. Ввести по черзі яйця, продовжуючи заважати міксером. Всипати просіяне з розпушувачем борошно, швидко замісити руками тісто. Сформувати з тіста кулю, загорнути у харчову плівку і залишити відпочивати в холодильнику мінімум на час.
2. Для крему:
Змішати віночком цукор, крохмаль і натерту цедру лимона. Поступово влити воду, постійно помішуючи. Додати вершкове масло і поставити на вогонь. Довести на невеликому вогні до консистенції крему, постійно розмішуючи віночком. Зняти крем з вогню. Дати охолонути 3-5 хвилин. Додати яйце і сік лимона, перемішати венчиком.
Змішати віночком цукор, крохмаль і натерту цедру лимона. Поступово влити воду, постійно помішуючи. Додати вершкове масло і поставити на вогонь. Довести на невеликому вогні до консистенції крему, постійно розмішуючи віночком. Зняти крем з вогню. Дати охолонути 3-5 хвилин. Додати яйце і сік лимона, перемішати венчиком.
3. Краса!