Качка фарширована булгуром з айвою в духовці

Як смачно зробити Качка фарширована булгуром з айвою в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Качка, фарширована булгуром і курагою із запеченою айвою

Інгредієнти

Качка – 1,5 кг
Сіль – 1 ст. л.
Суха аджика – 2 ст. л.
Чорний перець – за смаком
Паприка – 1 ч. л.
Часник – 2 зуб
Оливкова олія – 50 мл

Начинка:
Крупа булгар – 150 г
гаряча Вода – 350 мл
Сіль – 0,5 ч. л.
Курага – 7-8 шт

Айва – 2 шт

Качка фарширована булгуром з айвою в духовці покроковий рецепт

1. Качку помити, обсушити. Для маринаду в оливкова олія, всипати сіль, аджику, паприку, чорний перець і часник через прес. Перемішати все, обмазати качку повністю зовні і всередині. Залишити маринуватися на ніч у холодильнику. ⠀

2. Для начинки: Булгур промити, засипати в киплячу підсолену воду. Довести до кипіння, зменшити вогонь і готувати на слабкому вогні 25-30 хвилин. ⠀ Курагу промити і залити гарячою водою на 20 хвилин. Потім нарізати невеликими шматочками. Змішати готовий булгур з курагою. Нафарширувати качку начинкою, зашити або сколоти зубочистками. ⠀

3. Запікати качку спочатку при 220 градусах 45-50 хв, а потім при 180 – 1 година Потім, викласти айву по краю і запікати ще 30 хвилин. ⠀ Не забуваємо поливати качку соком з дека. ⠀ Приблизний час запікання качки – 1 годину на 1 кг. Якщо качка домашня, то краще обернути фольгою і збільшити час приготування. Вона жорсткіше, ніж магазинная.

Відео рецепт 👇