Як зробити качку тушковану з овочами і соусом на сковороді вок рецепт простий. Напередодні новорічний метушні не дуже хочеться стояти біля плити по кілька годин і готувати вечерю…. У таких випадках мене рятує азіатська кухня і Сковорода ВОК😅 днями експериментувала з качкою на воці і вийшло просто нереально смачно. Дивуюся, чому я не пробувала це раніше? ⠀ До речі качку в цьому випадку можна замінити на будь-яке м’ясо, аж до свинини ( якщо зважитеся взяти яловичину- то краще вирізка, вона готується швидше)😊
Інгредієнти
Зберігайте на 3 порції:
⠀
Качина м’якоть 300 гр;
1 морква;
1 червона цибулина;
1 болгарський перець;
2 зубчики часнику;
Зелена цибуля 4-5 пір’їнки;
⠀
Для соусу:
Устричний соус 2 ст л;
Соус хойсин 1 ст л;
Кисло-солодкий чілі 2 ст л;
Кунжутна олія 2 чл
Вода 30 мл;
Качка, тушкована з овочами і соусом на сковороді вок покроковий рецепт
1. Заздалегідь нарізаємо овочі тонкою соломкою; Часник дрібно рубаємо; М’ясо нарізаємо тонкими смужками, обсмажуємо на розігрітій сковороді на максимальному вогні 3-4 хв, поки не запечатается з усіх боків; Далі додаємо овочі, обсмажуємо ще 5 хвилин, постійно помішуючи. Для соусу змішуємо в піалі всі ингредиенты.
2. Пробуємо на свій смак і додаємо за необхідності сіль і цукор (мені вистачило солі та солодощі від соусів); ⠀ Виливаємо соус до м’яса і овочів, прогріваємо на вимкненій плиті під кришкою близько хвилини. ⠀ Перед подачею посипаємо кунжутне насіння і нарізаною цибулею. ⠀ Страва йде і в якості самостійного, і так само підійде в якості добавки до лапше.
3. Наприклад рисової або гречаної 😊 ⠀ до Речі, якщо ви не знайдете якийсь із соусів – то можете використовувати ті, що у вас є. Наприклад соєвий соус і мед; або виключити зі складу бракуючи. Буде по іншому, але не менш смачно 😊