Звичайно, білокачанна капуста – чудовий овоч: низькокалорійний, доступний у всіх сенсах, і навіть смачний, якщо правильно приготувати. Але якийсь плебейский! Особливо якщо дати можливість проявитися капустяного духу. Капустяна начинка з яйцем для пирогів і пиріжків простий рецепт.
Не вважайте мене снобом (або прийміть, ваше право), але врятувати його від плебейства можуть тільки більш благородні сусіди: молоко, вершкове масло, неперетравлені яйця, хороший чорний перець, неодмінно свіжого помелу. І делікатне гасіння! А ось рослинне масло разом з томатною пастою і «подрумяниванием» ще більше спростять і без того простецький смак і особливо запах.
⠀
Ось тому для мене існує тільки один спосіб готувати капустяну начинку для пирогів і пиріжків, не важливо, смажених або печених. До речі, це єдиний рецепт, який повторився «52 пирога» і «Національні пироги». Всякі перепробувала, але краще цього не знайшла. Бабуся, Катерина Йосипівна, тільки так готувала, і я за нею.
Не вважайте мене снобом (або прийміть, ваше право), але врятувати його від плебейства можуть тільки більш благородні сусіди: молоко, вершкове масло, неперетравлені яйця, хороший чорний перець, неодмінно свіжого помелу. І делікатне гасіння! А ось рослинне масло разом з томатною пастою і «подрумяниванием» ще більше спростять і без того простецький смак і особливо запах.
⠀
Ось тому для мене існує тільки один спосіб готувати капустяну начинку для пирогів і пиріжків, не важливо, смажених або печених. До речі, це єдиний рецепт, який повторився «52 пирога» і «Національні пироги». Всякі перепробувала, але краще цього не знайшла. Бабуся, Катерина Йосипівна, тільки так готувала, і я за нею.
Інгредієнти
На 1 пиріг діаметром 24 см або 10-12 пиріжків
~ 500 г білокачанної капусти
75 г вершкового масла
60 мл молока
2 яйця, зварених круто
5-7 пір’я зеленого лука
5-7 гілочок кропу
1-2 ч. л. цукру
½ ч. л. солі
Мелений чорний перець за смаком
Капустяна начинка з яйцем для пирогів і пиріжків покроковий рецепт
1. Капусту тонко нашаткуйте (до речі, від способу нарізки залежить час приготування, покажу як-небудь різницю), приправте сіллю і цукром, пам’ятайте руками. ⠀ Перекладіть в сотейник, додайте нарізане шматочками вершкове масло і молоко.
2. Готуйте, перемішуючи, на помірному вогні, поки масло не розтане. ⠀ Зменшіть вогонь і готуйте 15 хвилин, до м’якості капусти. Під час приготування перемішайте 2-3 рази. ⠀
3. Додайте дрібно нарізану зелену цибулю, кріп і яйця. І поперчіть від душі! Спробуйте. Досоліть, якщо знадобиться. ⠀ Остудіть до кімнатної температури і використовуйте, як хотите.