Карамельний торт Наполеон з кремом зі згущеного молока і молока

Карамельний торт Наполеон з кремом зі згущеного молока і молока простий рецепт. Зберігайте в закладки, діліться з друзями!

Інгредієнти

Коржі:
Борошно – 630г
Масло вершкове – 300г
Яйце – 2 шт
Вода – 150г
Оцет – 1 ст. л
Сіль – щіпка

Крем:
Варене згущене молоко – 130г
Яйце – 4 шт
Цукор – 160г
Борошно – 100г
Молоко – 650г
Вершкове масло – 230г
Білий шоколад – 150г

Карамельний торт Наполеон з кремом зі згущеного молока і молока покроковий рецепт

1. У холодну воду додати оцет, перемішати. Збити яйця, додати в яєчну суміш водно-оцтовий розчин і сіль, перемішати. Холодне масло нарізати кубиками і змішати з борошном. Швидко порубати масло з борошном ножем до утворення крихти. В отриману масу влити яєчно-оцтову суміш. Швидко замісити тісто. Як тільки тісто зібралося в кулю, стало пружним, закінчуйте замес.
2. Розділити тісто на 16 частин, сформувати колобки, накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на 1 годину. Розкачати в тонкий пласт на килимку, наколоти виделкою. Випікати при 200° 5 – 7 хв. За шаблоном вирізати коло 18 див. Для крему збити яйця з цукром, додати борошно і ще раз взбить.
3. Тонкою цівкою влити в суміш кипляче молоко, постійно помішуючи. Поставити на вогонь, помішуючи варити до загустіння. Зняти з вогню, додати вершкове масло (130г), перемішати. Додати шоколад, знову перемішати до однородности.
4. Збити масло (100г) з вареним згущеним молоком, ввести в крем. Збити крем на низькій швидкості міксера до однорідності. Накрити плівкою вконтакт і залишити до повного охолодження. Зібрати торт і прибрати в холодильник на стабілізацію на ніч. Декор з желанию.