Торт Корівка з вареним згущеним молоком і вершками

Домашній Торт Корівка з вареним згущеним молоком і вершками простий рецепт. Без найменшого поняття чому цей торт називають корівка🤔 Варена згущене молоко – гаразд, але причому тут арахіс і корівка🥜🐮 Давайте придумаємо йому іншу назву❓ Для такого смачного торта назва корівка якось дрібно🤭 Коржі при випічці супер хрусткі і пісочний. Можна з’їсти їх вже так😋 Після просочення стають мега горіховими, м’якими але при цьому текстурні. Супер торт 👌🏻

Інгредієнти

для торта ⌀16 див. h10 см:

Коржі
🥚2 шт. яйця
🥄70 р. цукру
🧂1/6 ч. л. солі
🧈150 р. вершкового масла
🥄100 г. вареного згущеного молока
🥜200 р. очищеного арахісу
🥄400 г. борошна
🥄6 р. розпушувача

Крем
🐮600 р. вареної згущенки
🥛500 г. вершків 33-36%

Торт Корівка з вареним згущеним молоком і вершками покроковий рецепт

1. Коржі. ВСІ інгредієнти кімнатній t!. Арахіс імпульсами подрібнити в блендері в крихту. Нормально якщо залишаться великі шматочки. Висипати на пергамент. До 180С духовку на 10-15 хв до золотистого кольору, час від часу перемішуючи крихту. У ємність розбити два яйця, додати цукор і сіль, змішати. Додати згущене молоко і дуже м’яке вершкове масло, размешать.

2. Додати арахіс, розмішати. Борошно змішати з розпушувачем. Додати борошняну суміш. Змішати спочатку лопаткою потім руками. Вийде масляне м’яке тісто, яке не липне до рук. Розділити на 10 частин. У мене по 100 р. Розкачати відразу на пергаменті ⌀ трохи більше ніж ⌀ форми. У мене форма ⌀16 см, розкачую ⌀17 см.

3. На мій лист поміщається два коржа, якщо у вас поміщається три печіть відразу три. Випікати в розігрітій духовці до 180С 8-10 хвилин. Поки коржі гарячі вирізати потрібний ⌀. Акуратно, коржі дуже крихкі. Остуджувати в рівному положенні. Обрізки подрібнити в блендері (після арахісу брендер не мила).

4. Крем. Холодну згущене молоко злегка подвзбить щоб не було грудочок. Додати супер холодні вершки. Збити до пишного стану і м’яких пиков.

5. Збірка. Торт збирати у формі. Корж, 2 ст. л. крему, корж і т д. Верхній корж змастити кремом. Залишити 2 ст. л. крему на змазування бортів. Накрити плівкою торт.

6. В холодильник на ніч просочуватися. Дістати з форми, тонким шаром крему змастити боки, посипати крихтою. Можна подавати сразу.

Відео рецепт 👇