Як смачно зробити Карельський заварний хліб з родзинками і коріандром простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.
Інгредієнти
Заварка:
Житнє борошно – 50 р
Червоний житній солод – 25 р
Коріандр мелений – 4 р
Вода – 150 р
Білий солод – 2 г (або житнє борошно – 5 г)
Опара:
Вода – 60 г
Дріжджі свіжі – 4,5 м (сухі – 1,5 м)
Вся заварка
Пшеничне борошно 2с – 200 г (або 55% борошна в/с + 45% борошна ц/з)
Тісто:
Вся опара
Пшеничне борошно 2с – 215 г (або 55% в/з+45% ц/з борошна)
Сіль – 7 г
Цукор – 20 р
Мед або патока – 40 р
Вода – 100-120 р
Ізюм – 50 р
Карельський заварний хліб з родзинками і коріандром покроковий рецепт
1. Заварка:
Змішайте борошно, солод і коріандр, залийте окропом і ретельно розмішайте. Коли температура заварки зменшиться до 65 градусів, введіть білий солод або борошно. Перемішайте. Поставте в духовку при температурі 65 градусів на 2 години. Потім остудіть до 35 градусов.
Змішайте борошно, солод і коріандр, залийте окропом і ретельно розмішайте. Коли температура заварки зменшиться до 65 градусів, введіть білий солод або борошно. Перемішайте. Поставте в духовку при температурі 65 градусів на 2 години. Потім остудіть до 35 градусов.
2. Опара:
Розчиніть дріжджі у воді, додайте заварку і розмішайте. Введіть борошно і замісіть до однорідної маси. Затягніть плівкою і залиште на 2-2,5 години при температурі близько 30 градусів. Можна поставити в духовку з включеною лампой.
Розчиніть дріжджі у воді, додайте заварку і розмішайте. Введіть борошно і замісіть до однорідної маси. Затягніть плівкою і залиште на 2-2,5 години при температурі близько 30 градусів. Можна поставити в духовку з включеною лампой.
3. Тісто:
Ізюм залийте окропом на 7-10 хвилин, промити, обсушити. Змішайте в чаші міксера всі інгредієнти крім родзинок, замішують тісто близько 10-12 хвилин. Потім додайте родзинки і заважайте на мінімальній швидкості. Затягніть плівкою і залиште при 28-30 градусів на 90 хвилин або при кімнатній температурі на 2-2,5 часа.
Ізюм залийте окропом на 7-10 хвилин, промити, обсушити. Змішайте в чаші міксера всі інгредієнти крім родзинок, замішують тісто близько 10-12 хвилин. Потім додайте родзинки і заважайте на мінімальній швидкості. Затягніть плівкою і залиште при 28-30 градусів на 90 хвилин або при кімнатній температурі на 2-2,5 часа.
4. Через 40 хвилин зробіть обминку. Тісто, що підійшло подкатайте в кулю, накрийте і залиште на 10 хвилин. Сформуйте хліб і перекладіть в расстоечную кошик. Накрийте, залиште на 1 годину при кімнатній температурі. Випікайте при 230 градусах з парою 10 хвилин, потім без пари при 210 градусах 30-40 минут.