Домашній хліб на опері

Як зробити Домашній хліб на опері рецепт простий в духовці. Ось він, корисний красень, який народився завдяки вашому голосуванню🤩 ім’я вибирали теж сториз. «Архангельський» в 2 рази випередив конкурентів! Цей хліб можна назвати житнім чи пшеничним — він особливий. Кмин в його складі прикрашає і відтіняє смак насіння. Голоси за пшеничне цз та гречане борошно йшли практично синхронно, тому обидві додані рецепт😉 І це було для мене відмінним рішенням: mix борошна народжує новий, ні на що не схожий смак!👏🏻

Інгредієнти

✅Опара:
15 гр. житня закваска
75 гр. вода
75 гр. борошно житнє цз

✅Тісто:
Вся опара
40 гр. вода +75 гр для мочки
80 гр. борошно житнє цз
40 гр. борошно пшеничне цз
25 гр. борошно зеленої гречки
35 гр. насіння соняшника
20 гр. кунжут білий
15 гр. льон
2 гр. кмин мелений
5 гр. сіль

Домашній хліб на опері покроковий рецепт

1. Змішати всі інгредієнти для опари і залишити до повного дозрівання. ✔️Льон і кунжут залити 75 гр води. Насіння соняшника залити водой.
2. У доспілу опару, вводжу мочку льону та кунжуту, промиті насіння соняшника без води, сіль, спеції і все борошно. ✔️Вимісити 7-10 мин.
3. Бродіння ~80-90 хв. ✔️Сформовать, як показано на відео. ✔️Розстойка 35-40 хв. ✔️Випікати 10 хв. при 250-260С з пором і допекти 30-35 хв при 200-210 С без пара.

Відео рецепт 👇