Пиріг з шоколадно сирною начинкою зі сметаною

Пиріг з шоколадно сирною начинкою зі сметаною простий рецепт 👌 Великий і смачний . Можна зробити маленький з половини порції для затишного вечірнього чаювання в колі сім’ї…п’ятниця ж) Різати і є гарячим можна, але смачніше і красивіше нарізати холодний, після холодильника.

Інгредієнти

тісто
масло вершкове 200 р
цукор-100г
борошно 400г
розпушувач 10г
Сіль щіпка
Ванільний цукор-10г

начинка
сир 5-9% 700г
яйце 4 шт (200г)
борошно або крохмаль) 20г
цукор-140г
сметана-200г
цукор ванільний 10г
темний Шоколад 100г

Пиріг з шоколадно сирною начинкою зі сметаною покроковий рецепт

1. Тісто: холодне масло нарізати кубиками або натерти на крупній тертці. Поєднати в мисці масло, розпушувач, сіль, борошно і цукор. (Я додала 1/2чл кориці з кардамоном, але це не обов’язково). Розтерти суміш в крихту між двома долонями або за допомогою кухонного комбайна.
2. Начинка: в окрему миску викласти сир (краще використовувати жирністю 9-18%), яйця, сметану, білий і ванільний цукор, борошно. Шоколад розтопити, остудити і додати в сирну масу. Збити блендером до однорідного стану. Включити духовку розігріватися до 180-200С .
3. Роз’ємну форму діаметром 22 см змастити вершковим маслом, дно застелити пергаментним папером (якщо використовувати кільце, дно і зовнішню частину боків форми потрібно застелити декількома шарами фольги). Викласти на дно і боки 2/3 тіста(навіть майже 3/4..зверху залишила зовсім небагато), розрівняти. Акуратно і рівномірно розподілити сирну начинку.
4. Зверху тісто. На нього можна посипати пиху мелених спецій (меленою корицею, кардамоном, гвоздикою, мускатним горіхом) з цукром і мигдальні пелюстки. Випікати пиріг в середині духовки від 40 хвилин до 1часа (залежить від духовки і я люблю рум’яну скоринку).
5. Важливо: начинка не повинна бути твердою і рідкою, вона повинна бути пружною, але м’якою, подрагивающей. Готовий пиріг дістати з духовки і дати йому повністю охолонути у формі. Акуратно пройтися гострим ножем по краях пирога, щоб його легше було вийняти з формы.

6. Розсунути форму, дістати пиріг і перекласти його на блюдо. Щоб начинка пирога прийняла потрібну структуру, краще поставити його в холодильник мінімум на час.