Як зробити Каррі з баклажанами на кокосовому молоці рецепт простий. Такі баклажани в пряному соусі сподобаються любителям азіатської кухні. Знавці повинні бути в курсі, що можна використовувати готову каррі-пасту, просто розбавити її кокосовим молоком, тоді час приготування скорочується в рази.
Інгредієнти
600 г баклажанів
2 ст. л. соку лайма
300 мл. кокосового молока
300 мл. бульйону або овочевого відвару/води
1 ст. л. натертого імбиру
1 ст. л. тертого часнику
1 цибулина
1 ч. л. гарам масала (чорний перець, гвоздика, кардамон, мускатний горіх, куркума, кмин, кориця,коріандр, аніс)
1/3 ч. л. червоного меленого перцю
1 ч.л. меленого куміна
сіль
петрушка або кінза
Цедра одного лайма
Каррі з баклажанами на кокосовому молоці покроковий рецепт
1. Баклажани нарізати кільцями, посипати сіллю і залишити на 15 хв, промити. Далі їх можна обсмажити або запекти або проварити в киплячій воді пару хвилин. Побризкати соком лайма. Цибулю нарізати соломкою, часник і імбир натерти на дрібній терке.
2. Нагріти сковороду з рослинним маслом, покласти імбир, часник, цибулю і обсмажити протягом 1 хвилини. Додати спеції і цедру, прогріти трохи все вместе.
3. Влити відвар, довести до кипіння, зменшити вогонь до слабкого, закрити кришкою і тушкувати 5 хв. Додати кокосове молоко, перемішати додати баклажани і тушкувати ще 3 хвилини. Зняти з вогню, посипати кінзою і пелюстками миндаля.
Відео рецепт 👇