Картопля з беконом і сиром в духовці

Картопля з беконом і сиром в духовці простий рецепт. Картопля, як багато в цьому слові… Чого тільки з нього не вигадують. Куди тільки не додають. ⠀ Мій син затятий фанат картоплі «фрі» і картоплі “Перо”. 😁Це звичайне пюре, звичайно, але звучить поетично. Вимовляєш «Перо» і ось, він вже трошки аристократ, вкушающий щось абсолютно чудове. ⠀
Мої гості люблять обсмажений з чебрецем і крупною морською сіллю, а ще відвареної міні-картоплю в шкірці. До речі, а ви знали, що в такому вигляді він найбільш корисний? ⠀ Королева – картопляне пюре «Алиго», але тільки по святах і неодмінно з мідного сотейника. Хуліганка 😅
загалом, коли хочеться пофантазувати, пограти зі смаками або способом приготування, картопля часто приходить на допомогу. Результатом може стати все, що завгодно. Наприклад, ось такий картопля з беконом. Мій особистий хіт – відвареної, розім’яту картоплю з маслом.

Інгредієнти

Картопля 3-4 шт
Бекон 5-6 слайсів
Сир тертий-50 г
Олію вершкове 100 р
Кріп 2-3 гілочки
Часник 1 зубок
Сіль

Картопля з беконом і сиром в духовці покроковий рецепт

1. Картоплю добре помити, посолити, поперчити і запікати в розігрітій до 180 градусів духовці, 25-30 хвилин до повної готовності. Вийняти з духовки, зрізати верхівку, вийняти все що всередині акуратно, не пошкоджуючи кожуру.
2. В вийшло картопляне пюре додати тертий сир, петрушку, рубаний часник, сіль, перець і перемішуємо. 2 слайсу бекону покласти на дошку хрест навхрест. Посередині покласти порожню картоплину, заправити краю бекону всередину, наповнити картопляним пюре.

3. Зверху трохи присипати сиром і знову відправити в духовку на 3-4 хвилини, щоб сир розплавився. Сподіваюся, що зрозуміло описал.