Стейк Рибай на сковороді

Як посмажити смачно м’ясо Стейк Рибай на сковороді простий рецепт.

Інгредієнти

Рибай
Часник 🧄 5 зуб
Розмарин гілочка
Чебрець гілочка
Перець чорний посічений
Сіль велика морська
Вершкове масло

Стейк Рибай на сковороді покроковий рецепт

1. Перед початком приготування м’ясо повинно бути кімнатної температури, дістаньте його з холодильника за 30 хвилин. Сковороду краще всього використовувати з товстим дном або чавунну, вона буде рівномірно розподіляти тепло. Нагріваємо сковороду 5 хвилин на вогні від слабкого до середнього, сильний вогонь не нужен.

2. Стейк солимо, перчимо і додаємо трохи оливкової олії, і кладемо на розігріту суху сковороду. Перевертаємо стейк через 2 хвилини, і на іншій стороні також готуємо 2 хвилини. Потім обсмажуємо бокові сторони, щоб запечатати соки всередині шматка м’яса. Додаємо вершкове масло, часник, розмарин і тимьян.

3. поливаємо Розтопленим маслом постійно стейк, по 2 хвилини з кожного боку. Загортаємо м’ясо у фольгу і даємо йому відпочити 8-10 хвилин. При приготуванні на високій температурі всі м’ясні соки прагнуть в центр стейка, і в момент, коли стейк відпочиває соки розподіляються рівномірно по всьому м’яса, це і дає рівномірну прожарку.

4. Приготування 8 хвилин по 4 хвилини з кожного боку ми отримуємо прожарювання Medium, саме такий вид прожарювання підійде для більшості. Якщо у вас є термометр, ступінь прожарювання можна контролювати за допомогою температури всередині мяса.
5. Rare – відповідає швидка обжарка протягом 3-4-х хвилин, всередині структура сирого м’яса, температура 42-46 °C.
6. Medium rare – ідеальна просмаження для класичних стейків, червоно-рожевий колір всередині, температура 46-50 °C.
7. Medium – найпопулярніша і часто заказываемая просмаження, температура 52-57 °C.
8. Medium well – відповідає повністю просмажений стейк, має світло-рожевий колір і прозорий сік, температура 60-65 °C.
9. Well done – як правило, це зіпсований, пересмажену шматок м’яса, температура більше 65 °C.

Відео рецепт 👇